Ma aflu in situatia in care as dori sa cumpar un apartament intr-un bloc cu 2 etaje si pod.
Podul din ce am inteles este in drept de folosinta exclusiva. Asa va aparea in contractul de vanzare cumparare.
Intrarea in pod se face din apartament, nu din scara blocului. Cei de la parter ar avea drept de folosinta exclusiva gradina din fata apartamentului.
Intrebarea mea este ce inseamna acest drept?
Mai exact cum se poate strica si ce acte ar trebui sa existe sa valideze aceasta folosinta exclusiva?
Podul este amenajat ca si spatiu de depozitare si o baie.
Buna ziua, intrebarile dvs sunt mult prea generale ca sa poata primi un raspuns concret. Dreptul de folosinta se poate transfera prin act sub semnatura privata/autentic de catre titularul sau catre orice persoana. Revocarea acestui act poate fi facuta din varii motive prevazute in actul respectiv sau in lege, de la nerespectarea clauzelor contractuale, pana la expirarea duratei, de ex.
Am inteles.
Eu ma gandeam mai mult daca spre exemplu acest drept de folosinta exclusiva se va vinde cu apartamentul si apare in contractul de vanzare cumparare cum se poate anula. Imi doresc sa fiu pregatit in cazul in care vreun vecin vrea sa conteste.
Intreb in ideea in care se va nota in contractul de vanzare cumpare cu aceasta mentiune (de folosinta exclusiva) in pentru pod si as vrea sa stiu cum se defineste acest drept.
Si care este diferenta fata de proprietate?
Cine plateste impozit pe acel spatiu?
Sau mai bine zis cine este proprietar pe acel spatiu?
Am mai vazut acest lucru aplicat la locurile de parcare. Exact cu acelasi text.