avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Activitate CristiCretu

Activitate CristiCretu

Buna ziua
O nelamurire legata de sora mea. Acum multi ani a contractat niste credite pe care nu le-a achitat integral. Intre timp ea s-a stabilit in strainatate, dar acasa au continuat sa vina diverse somatii de la firme de recuperare a creditelor. Pana recent nu avea absolut nimic pe numele ei.
Dupa decesul tatalui, in urma succesiunii, sora a primit o cota de 3/16 din apartament. Si zilele trecute a venit o scrisoare in care se anunta o vizita pentru o poprire mobiliara si imobiliara. Mama e foarte ingrijorata acum. Are vreun motiv real? Se poate, legal vorbind, sa se trezeasca evacuata din apartament pentru vanzarea fortata a acestuia in vederea lichidarii datoriilor?
Răspuns la discuția Datorie la banca
Am inteles. Am linistit-o pe mama...
Va multumesc
Buna ziua
E vorba de sora mea. Acum cativa ani a achzitionat in rate unele produse, iar ratele nu le-a platit integral. Datoria e acum la o societate de recuperare, EOS parca. De 2 ani e plecata in Germania, insa hartiile de somatie de la societate vin pe adresa de domiciliu de aici. In ultima instiintare era somata ca ii vor fi poprite orice suma de venit sau bun detinut. Ea nu are nimic in proprietate, iar venituri aici nici atat.
Problema e ca scria in instiintare ca pot fi poprite sau scoase la licitatie orice bun, chiar daca e detinut de un tert (nu mai retin nr. articolului din lege mentionat acolo). Asta i-a speriat pe parinti, domiciliul ei fiind le ei. Se tem ca recuperatorii pot intra in casa lor si lua bunuri pt lichidarea datoriei. E posibil asa ceva?
Cum recupereaza societatea respectiva datoria in conditiile in care sora mea nu mai e in tara, nu are vreo proprietate si nici venituri?
Am inteles asta. Voiam sa stiu cam ce dobanzi si penalitati se calculeaza. Sau cum se calculeaza. Contractul respectiv nu-l mai am de mult, banuiesc ca scria acolo. Imi inchipui ca e o lege care reglementeaza astfel de lucruri. Sau pur si simplu iau legatura cu executorul, cum spunea d-l Mihai Petru mai sus
Buna ziua
O nelamurire am. In 2005 am contractat un credit pe care nu l-am achitat. In nov 2015 am primit o hotarare de la executorul judecatoresc pt poprirea salariului in vederea achitarii datoriei (1/3 din salariu). Suma datorata e aproximativ 5000 RON. In lunile care au trecut de atunci s-a lichidat acea datorie, insa poprirea a continuat si luna aceasta.
Stiti cumva ce dobanzi si penalitati se calculeaza in aceasta perioada? Pe hotarare scrie de asa ceva. Daca in nov 2015 era o suma, in prezent e mai mare, nu? Pur si simplu vreu sa stiu cat mai am de achitat