avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Eventuala poprire?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Eventuala poprire?

Buna ziua
O nelamurire legata de sora mea. Acum multi ani a contractat niste credite pe care nu le-a achitat integral. Intre timp ea s-a stabilit in strainatate, dar acasa au continuat sa vina diverse somatii de la firme de recuperare a creditelor. Pana recent nu avea absolut nimic pe numele ei.
Dupa decesul tatalui, in urma succesiunii, sora a primit o cota de 3/16 din apartament. Si zilele trecute a venit o scrisoare in care se anunta o vizita pentru o poprire mobiliara si imobiliara. Mama e foarte ingrijorata acum. Are vreun motiv real? Se poate, legal vorbind, sa se trezeasca evacuata din apartament pentru vanzarea fortata a acestuia in vederea lichidarii datoriilor?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 15:25, 11 Noiembrie 2019
Buna ziua,
Este posibil asta...
Dar mai bine discutati cu un avocat si vedeti cum puteti contesta asta ( a intervenit prescritia datoriei...)
Creditorul poate scoate la licitație cota partea datornicului, printr-un executor judecătoresc.

Ceilalți moștenitori au prioritate la cumpărarea cotei părți executate silit.
Si de unde stie ce parte ii revine?
Intai poate solicita partajul, iesirea din indiviziune, si apoi sa vanda...
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
A scris userul în topic, a precizat clar cota de 3/16 din apartament.
Executorul judecătoresc se va ocupa de toate demersurile, când e vorba de câștigat un onorariu, știe el care sunt pașii de urmat.
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2019
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama mea are o poprire pe cont, o suma destul de mare. bunica ... annnamm annnamm Mama mea are o poprire pe cont, o suma destul de mare. Bunica mea are apartament, propietare privata. Mama este mostenitor. Executorul a intrat peste bunica ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil bun comun Alexdidina Alexdidina Buna ziua ! Am o intrebare referitoare la o executare silita ! Va urma sa intru impreuna cu sora mea in posesia unui imobil printr un act de donatie in ... (vezi toată discuția)
Executare silita a unui coproprietar minoritar al unui apartament mita64 mita64 Rog info legat de posibilitatea/procedura de executare silita a cotei de participatie a unui coproprietar de apartament, fie el minoritar sau majoritar ... (vezi toată discuția)