avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie la banca

Buna ziua
E vorba de sora mea. Acum cativa ani a achzitionat in rate unele produse, iar ratele nu le-a platit integral. Datoria e acum la o societate de recuperare, EOS parca. De 2 ani e plecata in Germania, insa hartiile de somatie de la societate vin pe adresa de domiciliu de aici. In ultima instiintare era somata ca ii vor fi poprite orice suma de venit sau bun detinut. Ea nu are nimic in proprietate, iar venituri aici nici atat.
Problema e ca scria in instiintare ca pot fi poprite sau scoase la licitatie orice bun, chiar daca e detinut de un tert (nu mai retin nr. articolului din lege mentionat acolo). Asta i-a speriat pe parinti, domiciliul ei fiind le ei. Se tem ca recuperatorii pot intra in casa lor si lua bunuri pt lichidarea datoriei. E posibil asa ceva?
Cum recupereaza societatea respectiva datoria in conditiile in care sora mea nu mai e in tara, nu are vreo proprietate si nici venituri?
Cel mai recent răspuns: CristiCretu , utilizator 13:45, 30 Septembrie 2017
Probabil era vb de art
Art. 732 NCPC
Sechestrarea bunurilor aflate în mâinile terţilor
(1) Sechestrul se va putea aplica şi asupra bunurilor aparţinând debitorului, dar deţinute de un terţ, afară numai dacă acesta din urmă nu recunoaşte că bunurile aparţin debitorului urmărit.[...]
Executorul poate solicita informatii de la mai multe institutii, pentru a afla daca debitoarea detine conturi, bunuri mobile sau imobile, venituri din diferite surse.
O sa poata executa doar ce apartine debitoarei.
Nu va intra in casa parintilor pentru a verifica ce obiect este al lor si care este al fiicei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Septembrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Am inteles. Am linistit-o pe mama...
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie mobiliara irinagri irinagri Buna ziua , va rog sa mi spuneti ce inseamna somatie mobiliara? am primit astazi aceasta somatie si imi spun ca daca nu platesc ma executa silit ,cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ce actiune pot intreprinde impotriva unui executor ... marius68marius marius68marius Buna ziua, ce actiune pot intreprinde impotriva unui executor ce a formulat o executare silita, avand in vedere ca mi-a fost comunicata doar incheierea de ... (vezi toată discuția)
Problema cu o firma de recuperare ContSters118932 ContSters118932 Buna Ziua. Sa va spun \"mica\" poveste. Sora mea a facut acum multi ani un credit si dupa aceea,pana in 2008 a facut cateva refinantari,ultima fiind la ... (vezi toată discuția)