avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Activitate RaduThor

Activitate RaduThor

Totuși codul fiscal spune că donațiile sunt venituri neimpozabile, până la o anumită limită.
Până în noiembrie 2018 am fost pensionat cu pensie de invaliditate de gradul 3 datorită unui cancer de vezică. Anul acesta mi s-a descoperit un al doilea cancer orofaringian în stadiul 4 și ca atare mi s-a schimbat încadrarea la pensie de invaliditate (cod N22) de gradul 2. Mai mulți prieteni, cunoștiințe, răspândiți peste tot în lume vor să mă ajute cu donații pentru lupta mea împotriva cancerului (cu 640 lei chiar nu poți face nimic)
Întrebarea mea este dacă donațiile sunt considerate venituri în sensul legii 263/2010 și dacă le pot primi fără riscul de a îmi pierde pensia.
Răspuns la discuția Am dreptul la șomaj?
Îmi cer scuze,nu înțeleg. Am dreptul la indemnizația de șomaj sau nu?
Vă referiți la articolele 17 lit. g, 35 lit. a și 38 lit. g? Întreb pentru că azi când am fost la AJOFM Constanța mi s-a spus că nu am dreptul deoarece nu sunt plătite contribuțiile la fondul de somaj în cazul pensiei de invaliditate.
Ce ar trebui să fac în acest caz și în ce termen. Pe 9 nov. mă prezint la comisie.
Vă mulțumesc.
Puteți să-mi oferiți o bază legală, vă rog?
În momentul de față am pensie de invaliditate (cod N23), grad de invaliditate 3. În cazul în care sunt depensionat de către comisie, am dreptul la șomaj până îmi găsesc un loc de muncă?
Discuție Şomaj
Dacă am lucrat mai mult de 12 luni în continuu cu jumătate de normă (4 ore/zi), pot primi şomaj?