avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Activitate Con3tin

Activitate Con3tin

Răspuns la discuția Sedinta de Consiliu Local
Buna ziua! Eu va recomand sa cititi Consitutia Romaniei si Codul Civil. In al doilea rand sa aflati/stiti daca exista un regulament al activitatilor consilierilor locali... si daca exista, atunci ce are la baza(alte reguli).... si daca serveste intr-adevar transparentei.... Scrie undeva ca n-aveti voie? In alta ordine, in calitate de consilier, puteti contesta si propune altceva daca ar fi interzisa filmarea.
Si eu, ca si celalalt utilizator care v-a raspuns sec, nu am cunostinte juridice....
Parerea mea e ca puteti filma :) Nici o discutie legata de aprobarea si cheltuirea banilor publici n-ar trebui ascunsa publicului....
Daca e cumva interzis sa filmati, faceti publica informatia. Vom fi foarte multi, cei care vom protesta.

Ati intrebat la Avocatul Poporului?
Buna seara,

La dezbaterea succesiunii rolul certificatului fiscal nu este de a fi cu platile la zi ci de a indica ultimul proprietar/ultimii proprietarii inregistrati in urma actelor de proprietate si relatia acestora in raport cu defunctul(unde poate fi unul si acelasi) deoarece va fi impartita/ se va transmite masa succesorala cu bune si cu rele(datorii)!

Potrivit Ordinului Nr. 3654/2015 emis de Ministerul Finantelor Publice - Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Art. 1 (1):

"Organul fiscal central competent pentru administrarea creanţelor fiscale datorate de contribuabili/plătitori are obligaţia de a elibera certificatul care atestă modul de îndeplinire a obligaţiilor de plată a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor obligaţii bugetare individualizate în titluri executorii, emise potrivit legii şi existente în evidenţa organului fiscal central competent, în vederea recuperării, denumit în continuare certificat de atestare fiscală, în următoarele situaţii:... " Deci are obligatia de a elibera certificatul ...si-l elibereaza in vederea recuperarii, adica asteapta si s-ar bucura sa recupereze datoriile chiar atunci.... Dar nu obliga in vederea recuperarii!

Cititi si dumneavoastra Ordinul, publicat pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, aici: [ link extern ]

De asemenea, aveti mai jos, acelasi subiect, discutat pe forumul avocatnet.ro in urma cu cativa ani, aici: www.avocatnet.ro/content/for...

Plata impozitelor la succesiune nu este obligatorie. Plata este obligatorie doar la instrainarea unei proprietati impozitate...



Buna ziua.

Impreuna cu celalalt mostenitor, am convenit sa vindem o proprietate cu antecontract. Inaintea antecontractului trebuie finalizata succesiunea prin certificatele de mostenitori si intabularea acestora dar costurile sunt foarte mari.

In cazul in care celalalt mostenitor va taragana situatia incheierii actelor sau nu se va prezenta la unul din termenele stabilite... Pot vinde drepturile succesorale pentru cota-parte indiviza din intreaga masa promitentului cumparator? Dar altei persoane interesate de a cumpara drepturile succesorale?
Intreb si pentru situatia in care antecontractul va fi inregistrat in CF.

Va multumesc.
Răspuns la discuția duplicat certificat de deces
Si eu am trecut prin aceeasi problema ca si dumneavoastra. La momentul respectiv, am avut noroc ca cineva sa-mi spuna ca pot merge la Camera Notarilor si sa dau acolo o declaratie in care sa mentionez ca accept succesiunea dar ca nu pot face dovada certificatului de deces deoarece nu pot intra in posesia lui, nici macar temoporar. Acea declaratie, pe care am numar de inregistrare de la Camera Notarilor, este valabila.
Va recomand sa mergeti la Camera Notarilor si sa le spuneti si lor, cerandu-le sa va inscrie declaratia cu mentiunile de rigoare... Sa nu uitati sa scrieti cum puteti fi contactat in momentul in care se va deschide succesiunea. Declaratia o veti scrie in dublu exemplar. Cereti-le numar de inregistrare pe declaratie. Un original va ramane la dumneavoastra.
Răspuns la discuția Vanzare drepturi succesorale
Va multumesc!
Răspuns la discuția Vanzare drepturi succesorale
Certificatul de mostenitor intabulat este o conditie sine qua non pentru instrainarea unei proprietati.
M-am gandit ca la momentul eliberarii certificatelor de mostenitori intabulate, am putea face vanzarea drepturilor succesorale pentru acea proprietate.

Deci ar trebui sa vindem drepturile succesorale pentru intreaga masa neputand vinde drepturile noastre doar pentru acea proprietate?

Va multumesc.
Buna ziua.

Suntem doi mostenitori. Masa succesorala include doua proprietati. Anul trecut in vara am scos certificatele de calitate.
Acum am dori sa vindem o proprietate din cele doua mostenite.
1. Putem vinde doar aceasta proprietate, prin vanzarea drepturilor succesorale sau vanzarea drepturilor succesorale obliga la vanzarea intregii mase succesorale/cota-parte indiviza din intreaga masa?
2. Conform art. 1103, alin. 1 din Codul Civil, dreptul de optiune succesorala se exercita in termen de 1 an de la data deschiderii succesiunii... Acum, fiind un pic mai mult de un an de la emiterea certificatelor de calitate, acest aspect ne-ar putea impiedica de la instrainarea bunului discutat?

Va multumesc.

Cu stima,
Costin R.