avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sucesiune teren cu datori la taxe si impozite
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sucesiune teren cu datori la taxe si impozite

Buna ziua

As dori si eu daca se poate sa ma ajutati cu o solutie la problema pe care o am si anume"
Mama mea a murit iar ea are 2 hectare de teren arabil care mi le -a lasat mie , dupa moartea mamei mele care a fost sotie de general in rezerva a murit si sotul ei , pe atunci era legea ca este scutita de impozite , cand am sunat la primarie mi sa spus ca nu mai este legea si ca am datorie de 1780 de lei impozit pe teren .
INTREBARE:
Se poate face succesiunea si dupa ce intru in drepturi sa platesc datoria , sau trebuie platita neaparat datori a si peruma se face sucesiunea?
Cel mai recent răspuns: Con3tin , utilizator 01:30, 27 August 2016
Mai intai platiti impozitele si apoi puteti face demersurile de dezbatere a succesiunii. Atat notarul cat si instanta cer acest certificat fiscal
Buna seara,

La dezbaterea succesiunii rolul certificatului fiscal nu este de a fi cu platile la zi ci de a indica ultimul proprietar/ultimii proprietarii inregistrati in urma actelor de proprietate si relatia acestora in raport cu defunctul(unde poate fi unul si acelasi) deoarece va fi impartita/ se va transmite masa succesorala cu bune si cu rele(datorii)!

Potrivit Ordinului Nr. 3654/2015 emis de Ministerul Finantelor Publice - Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Art. 1 (1):

"Organul fiscal central competent pentru administrarea creanţelor fiscale datorate de contribuabili/plătitori are obligaţia de a elibera certificatul care atestă modul de îndeplinire a obligaţiilor de plată a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor obligaţii bugetare individualizate în titluri executorii, emise potrivit legii şi existente în evidenţa organului fiscal central competent, în vederea recuperării, denumit în continuare certificat de atestare fiscală, în următoarele situaţii:... " Deci are obligatia de a elibera certificatul ...si-l elibereaza in vederea recuperarii, adica asteapta si s-ar bucura sa recupereze datoriile chiar atunci.... Dar nu obliga in vederea recuperarii!

Cititi si dumneavoastra Ordinul, publicat pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, aici: [ link extern ]

De asemenea, aveti mai jos, acelasi subiect, discutat pe forumul avocatnet.ro in urma cu cativa ani, aici: www.avocatnet.ro/content/for...

Plata impozitelor la succesiune nu este obligatorie. Plata este obligatorie doar la instrainarea unei proprietati impozitate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat fiscal pentru pf decedata sau anaf "de la anna la caiafa" cyan cyan Am fost in calitate de imputernicit la ANAF Constanta in vederea obtinerii unui certificat de atestare fiscala pentru o persoana decedata in urma cu mai mult ... (vezi toată discuția)
Eliberare fiscal auto Silviu97 Silviu97 Buna ziua! De curand am achizitionat o masina, de la un prieten. Acesta o are pe numele mamei la primarie, iar cei de la primarie nu vor sa elibereze ... (vezi toată discuția)
Modificari aduse codului fiscal prin og 30 din 31 august 2011 valiflo valiflo Am gasit pe un site urmatoarea interpretare in legatura cu OG30: \"Incepand cu data de 17 Septembrie 2011, NU mai este necesar prezentarea CERTIFICATULUI DE ... (vezi toată discuția)