avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... duplicat certificat de deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

duplicat certificat de deces

Doresc să dau la notar o declarație de acceptare a moștenirii. Mi se cere certificatul de deces al celui pe care îl moștenesc ( împreună cu alți 3). Originalul se află în posesia altui moștenitor de același rang cu mine și nu vrea să mi-l pună la dispoziție . Am cerut de la primărie un duplicat dar refuză să mi-l elibereze spunând că nu e legal. Vă rog să-mi spuneți ce lege reglementează eliberarea duplicatelor de pe actele de stare civilă.
Cel mai recent răspuns: Con3tin , utilizator 22:44, 17 August 2016
Legea privid actele de stare civila 119/1996 republicata
Nu inteleg ce vreti sa faceti la notar daca nu va intelegeti.
Adresati actiunea la instanta si se vor rezolva toate problemele.
Nu se poate dezbate mostenirea la notar daca mostenitorii nu se inteleg.
userul doreste sa dea declaratie de acceptare a mostenirii. este foarte bine. atat pt instanta cat si pentru notar. pt asta are nevoie de certificat deces al autoruluimostenirii. oricum nu se poate adresa instantei fara incheierea prealabila a notarului. iar daca altcineva dintre succesibili va face acest lucru, acea incheiere va mentiona si cine a acceptat mostenirea.
Si eu am trecut prin aceeasi problema ca si dumneavoastra. La momentul respectiv, am avut noroc ca cineva sa-mi spuna ca pot merge la Camera Notarilor si sa dau acolo o declaratie in care sa mentionez ca accept succesiunea dar ca nu pot face dovada certificatului de deces deoarece nu pot intra in posesia lui, nici macar temoporar. Acea declaratie, pe care am numar de inregistrare de la Camera Notarilor, este valabila.
Va recomand sa mergeti la Camera Notarilor si sa le spuneti si lor, cerandu-le sa va inscrie declaratia cu mentiunile de rigoare... Sa nu uitati sa scrieti cum puteti fi contactat in momentul in care se va deschide succesiunea. Declaratia o veti scrie in dublu exemplar. Cereti-le numar de inregistrare pe declaratie. Un original va ramane la dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, poate fi anulata o declaratie autentica de acceptare ... Antik Antik Buna ziua , poate fi anulata o declaratie autentica de acceptare tacita a mostenirii pentru urmatoarele motive ? - nu s-a prezentat in fata notarului ... (vezi toată discuția)
Acceptare mostenire buna ziua dupa decesul mamei din anul 2012 ... Diana Enciu Diana Enciu Acceptare mostenire Buna ziua Dupa decesul mameI din anul 2012 s-a dezbatut succesiunea. In Decembrie 2020, a murit si tatal nostru ( suntem 3 ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat de deces buna seara, fratele mamei a decedat ... Vlad1968 Vlad1968 Duplicat certificat de deces Buna seara, fratele mamei a decedat de curand (locuia in alta localitate). Ei sunt 3 frati. Al treilea frate detine certificatul ... (vezi toată discuția)