avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, poate fi anulata o declaratie autentica de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, poate fi anulata o declaratie autentica de acceptare ...

Buna ziua , poate fi anulata o declaratie autentica de acceptare tacita a mostenirii pentru urmatoarele motive ?

- nu s-a prezentat in fata notarului certificatul de deces in original sau duplicat.
-in evidenta primariei nu exista date cu privire la eliberarea unui duplicat la cererea celui care a declarat acceptarea mostenirii si nu exista o interogare sau vre-o adresa a notarului din care sa reiasa verificarea la starea civila a copiei xerox adusa de declarant .

Cu toate acestea notarul a autentificat declaratia

Multumesc

Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:29, 30 Iulie 2022
Nu.
Și nu exista niciun text de lege care sa prevadă obligativitatea prezentării certificatului de deces in original, pentru autentificarea unei declarații de acceptare/renunțare la o moștenire.
Nici obligația notarului de a verifica orice copie xerox care i se prezintă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Duplicat certificat de deces buna seara, fratele mamei a decedat ... Vlad1968 Vlad1968 Duplicat certificat de deces Buna seara, fratele mamei a decedat de curand (locuia in alta localitate). Ei sunt 3 frati. Al treilea frate detine certificatul ... (vezi toată discuția)
Acceptarea tacita a mostenirii dtc1315 dtc1315 Buna ziua! Mama mea in calitate de mostenitor al defunctului nu si-a exprimat in scris acceptarea succesiuni intrucat doi dintre notarii la care am fost de pe ... (vezi toată discuția)
Acceptarea succesiunii Lukkkas Lukkkas Stimate d-ne/domni In urma cu 4 luni bunica mea a decedat lasand in urma o casa. Mostenitorii ar fi fica acesteia (sora mamei) respectiv eu si fratele meu ... (vezi toată discuția)