avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Activitate Spoof

Activitate Spoof

ynocentta a scris:

Daca aveti probe concludente si martori puteti promova actiune in instanta-dar impedimentul major il constituie timpul lung de solutionare=1,2 ani

Multumesc frumos pentru raspuns!
Probe fizice (contract, note de mana, chitante) nu exista. Asa cum am mentionat. Exista martori care au fost de fata la micile intelegeri, ori stiu speta din relatarile ambelor parti.
Eu voiam sa aflu daca a) exista precedente cu acest minim de dovezi care sa fie favorabile pagubitului (mie) - adica daca ma apuc de proces, chiar daca dureaza mult, voi avea castig de cauza? si b) sunt pasibil de amenda pentru angajare "la mica intelegere"?
Zi frumoasa!
Bogdan.
Buna dimineata,
Am sa incerc sa fiu succint:
Acum 3 luni, in mai, am vorbit cu un "mester" pentru a-mi renova o garsoniera de 19 mp. Plus realizarea mobilei de bucatarie, plus o usa de termopan culisanta la baie, plus geam colorat decorativ (in loc de faianta).
Nu am facut nici un contract cu acesta, fiind o recomandare. Am ajuns sa platesc intregile sume cerute pentru diverse etape ale lucrarilor.
Bun, de aici incepe tambalaul....
- Taraganarea finalozarilor a tinut pana acum (nici in momentul de fata nu am terminat garsoniera de facut)
- Mi s-au sustras din garsoniera bunuri in valoare de 1pprox. 6.000 lei (plangere Politie, ancheta in curs)
- A fost necesara angajarea altor oameni pentru a finaliza/repara ce-au stricat anteriorii "mesteri"
- In prezent ma straduiesc sa recuperez banii pe care i-am platit pentru mobila + usa la baie + sticla, bunuri pe care le-am achitat, insa nu le-am mai primit.
Intrebarea mea pentru Dvs.,: pot actiona in instanta "seful de echipa" care ma amana de 1 luna cu restituirea banilor, plus niscaiva daune? (Am stat trei luni pe la colegi, am avut probleme de sanatate din cauza aceasta (confirmate clinic),
mi s-a facut treaba in mataie de joc, am avut probleme la serviciu si am pierdut zilele de concediu din cauza respectivului...
Asadar, pot demara un proces? Fara acte doveditoare? Am martori, cunoscuti de ambele parti, care-mi pot confirma cele spuse... Plus declaratiile de la Politie, ale tuturor celor implicati, daca pot constitui probe....
Am mai citit din diverse surse ca si eu as fi pasibil de amenda pentru "angajarea la negru". Este adevarat?
Sper sa fi fost scurt si la obiect. Va multumesc nespus de mult!
Bogdan.
avvalentina a scris:

Radierea nu ajuta. Doar prescriptia ar ajuta, 5 ani incepand cu 2012 si nu va incadrati.Nu se poate insa ca un impozit calculat pe 3 luni, care banuiesc ca a fost mic, sa genereze penalizari si majorari asa mari.

Inteleg. Dar ei mi-au facut impunerea considerand ca am inca activitate, astfel estimandu-mi. Mie mi-e ca or sa zica "bine dom'le. Hai sa calculam atunci restantele pt cele trei luni, plus penalizari peste penalizari peste penalizari..." Sunt in pericol, pentru - sa zicem 2000 de lei - sa platesc peste 20.000 lei numai pentru ca au trecut aproape 5 ani? (si da, doamna, buna observatie: am primit poprirea cu 2 saptamani inainte de prescriptie. Ca sa nu scap :)
avvalentina a scris:

Daca aveti chitantele de plata cu acea data din 2011, se sterg toate sumele accesorii debitului principal.

Si daca nu le am, stimata doamna? (nu prea inteleg mare lucru din chitante, dar sunt catre CAS, CASS, somaj... Dar sa zicem ca-s dator pe acele trei luni...Voi fi penalizat pana in 2016? Ajuta cu ceva dovada radierii in 2011?

Buna ziua! Am sa incerc sa fiu scurt si cuprinzator:
In 2011 am avut un PFA (inregistrat de un angajator). A fost activ 4 luni. Pe 28.11.2016 am primit poprire ANAF pe suma de 19.700 ron. Am cautat actele si am un dosar stufos cu cert. de radiere, rezolutia de radiere, facturi, deconturi, chitante, contributii. Inainte de a verifica dosarul, am fost la ANAF (asa am aflat si de ce a venit poprirea). Am aflat ca in Registratura nu exista nici o contributie din acest PFA la buget. Firma care a promis ca ne va plati contributiile, nu a facut-o. Bun. Mi-am asumat ca necunostinta si ignoranta nu scuza datoriile si ca trebuia sa fiu atent din acest punct de vedere.
Intrebarile mele: daca se dovedeste ca am de plata suma X, pentru cele trei luni, se vor adauga si penalizari pana la momentul actual? Adica pentru 5 ani?! Amenzi? Stiu ca pana anul acesta NU exista obligativitatea declararii la ANAF a radierii PFA. Era recomandata, adevarat, insa nu obligatorie.
Este in vigoare vreo lege care spune ca suma penalizarilor nu poate depasi valoarea datoriei? (tot aud ca da, ca nu, ca bla bla... prefer un raspuns avizat)
Ce ma sfatuiti? Va multumesc nespus de mult!
Buna ziua,
Sper sa ma puteti indruma catre solutionarea eficienta a spetei pe care o descriu mai jos:
O straduta cu blocuri de garsoniere, in Bucuresti. Foste blocuri de nefamilisti. Bineinteles, zona a fost indelung locuita de tigani ce ocupau abuziv blocurile lasate in paragina.
In ultimii ani, insa, zona a fost reabilitata, s-au mansardat respectivele blocuri si locuitorii respectivei strazi s-au mai civilizat...
Pe sibiect: exista o familie de 3 persoane in blocul meu, cu diverse rubedenii pe aceeasi strada, ceea ce "le permite" sa se comporte ca intr-o haita. In fiecare zi si noapte, mascaradele continua prin manele date tare, spart de seminte in fata blocului, cu cojile lasate la intamplare, pe jos, ca-n cocina, sticle de bautura sparte in strada, ori pe trotuar, ori aruncate in gradinitele de bloc, urlete si certuri, injuraturi etc. etc. etc. Administratie amenintata, omul de serviciu amenintat, toti locatarii ce le-au atras atentia la un moment sau altul - amenintati. Etajul la care locuieste familia ce mi-e vecina de bloc este realmente imputit de mizeriile pe care le aduc in bloc. De la diverse gunoaie la stabilirea unei tiganci in camera scarii de incendiu, unde si-a amplasat o saltea, un TV si un radio, dar si o galeata in care-si face nevoile, pe palier! Gandacii sunt in Rai, la etajul lor si - bineinteles - incep sa colcaie prin tot blocul...
Am sesizat atat politia locala (desi ii stiu inutili) si politia de sector. Cei de la politia locala se cunosc cu factorii disturbatori, deci nu vor solutiona niciodata sesizarile, prezentandu-se la sesizari doar de dragul aparentelor. Si - cine-ar fi crezut - adesea scandalurile se sting brusc, cu doar cateva momente inainte de aparitia politiei locale, ce vin cu semnale luminoase, mai ales noaptea. Ce coincidenta! =D>
Politia de sector, insa, promite trimiterea echipajelor. Vin, cateodata. Si acorda amenzi. Rar. Acestia din urma, probabil, trebuie sa dovedeasca o urmare a sesizarii.
Intrebarile mele pentru dvs.:
- Cui pot sa ma adresez, peste politia locala si cea de sector?
- Cum pot "presa" organele competente sa actioneze definitiv in ameliorarea situatiei?
- Cum pot gestiona faptul ca magazinele "de bloc" din zona se fac partial vinovate de comercializarea bauturilor alcoolice si permiterea consumului acestora "ca la claca", in usa magazinului (unde se incing si partide de table, pe manele, deci apar inevitabil si cojile de seminte, dozele si sticlele de bere aruncate pe jos, cioburi peste care trec masinile etc etc...
- Stiind ca respectiva familie de tigani nu detine acte de proprietate asupra garsonierei, aceasta poate fi evacuata? (aceasta solutie as vrea sa nu fie necesara niciodata, considerand ca un minim drept la locuinta trebuie sa il aiba toata lumea, insa atunci cand libertatile unuia ingradesc libertatile (multor) altora, o solutie radicala se justifica.
Va multumesc pentru timpul acordat citirii acestui mesaj!
Zi buna! S.