avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teapa data de muncitori pt renovare + complicatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teapa data de muncitori pt renovare + complicatii

Buna dimineata,
Am sa incerc sa fiu succint:
Acum 3 luni, in mai, am vorbit cu un "mester" pentru a-mi renova o garsoniera de 19 mp. Plus realizarea mobilei de bucatarie, plus o usa de termopan culisanta la baie, plus geam colorat decorativ (in loc de faianta).
Nu am facut nici un contract cu acesta, fiind o recomandare. Am ajuns sa platesc intregile sume cerute pentru diverse etape ale lucrarilor.
Bun, de aici incepe tambalaul....
- Taraganarea finalozarilor a tinut pana acum (nici in momentul de fata nu am terminat garsoniera de facut)
- Mi s-au sustras din garsoniera bunuri in valoare de 1pprox. 6.000 lei (plangere Politie, ancheta in curs)
- A fost necesara angajarea altor oameni pentru a finaliza/repara ce-au stricat anteriorii "mesteri"
- In prezent ma straduiesc sa recuperez banii pe care i-am platit pentru mobila + usa la baie + sticla, bunuri pe care le-am achitat, insa nu le-am mai primit.
Intrebarea mea pentru Dvs.,: pot actiona in instanta "seful de echipa" care ma amana de 1 luna cu restituirea banilor, plus niscaiva daune? (Am stat trei luni pe la colegi, am avut probleme de sanatate din cauza aceasta (confirmate clinic),
mi s-a facut treaba in mataie de joc, am avut probleme la serviciu si am pierdut zilele de concediu din cauza respectivului...
Asadar, pot demara un proces? Fara acte doveditoare? Am martori, cunoscuti de ambele parti, care-mi pot confirma cele spuse... Plus declaratiile de la Politie, ale tuturor celor implicati, daca pot constitui probe....
Am mai citit din diverse surse ca si eu as fi pasibil de amenda pentru "angajarea la negru". Este adevarat?
Sper sa fi fost scurt si la obiect. Va multumesc nespus de mult!
Bogdan.
Cel mai recent răspuns: Spoof , utilizator 11:18, 1 August 2017
Daca aveti probe concludente si martori puteti promova actiune in instanta-dar impedimentul major il constituie timpul lung de solutionare=1,2 ani
ynocentta a scris:

Daca aveti probe concludente si martori puteti promova actiune in instanta-dar impedimentul major il constituie timpul lung de solutionare=1,2 ani

Multumesc frumos pentru raspuns!
Probe fizice (contract, note de mana, chitante) nu exista. Asa cum am mentionat. Exista martori care au fost de fata la micile intelegeri, ori stiu speta din relatarile ambelor parti.
Eu voiam sa aflu daca a) exista precedente cu acest minim de dovezi care sa fie favorabile pagubitului (mie) - adica daca ma apuc de proces, chiar daca dureaza mult, voi avea castig de cauza? si b) sunt pasibil de amenda pentru angajare "la mica intelegere"?
Zi frumoasa!
Bogdan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M-am înțeles cu un zidar să-mi renoveze garsoniera și i-am dat 5.800 de lei, dar după 10 zile a plecat iar acum neagă că l-am plătit. am șanse să-mi recuperez banii? Pap Csilla Pap Csilla M am inteles cu un zidar al carui numar de telefon am gasit intr un anunt ca mi renoveaza garsoniera cu 11300 ron. Am facut un contract de mana pe care el a ... (vezi toată discuția)
Vecinii de deasupra fac zgomot in mod constant dupa ora 22 bog_danC bog_danC Buna ziua, Vecinii de deasupra mea fac zgomot in mod constant si inainte si dupa ora 22. Zgomotele sunt cauzate de tarairea unor obiecte pe podea (probabil ... (vezi toată discuția)
Despre chirii angel_3ro angel_3ro Buna , am si eu o intrebare. Am stat in chirie stabilind cu proprietarul ca vom ramane 3 luni. Din cauza ca apartamentul e invadat de gandaci cat soarecii, am ... (vezi toată discuția)