avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinii de deasupra fac zgomot in mod constant dupa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinii de deasupra fac zgomot in mod constant dupa ora 22

Buna ziua,

Vecinii de deasupra mea fac zgomot in mod constant si inainte si dupa ora 22.
Zgomotele sunt cauzate de tarairea unor obiecte pe podea (probabil scaune prin bucatarie/baie sau vreo usa la care s-au lasat balamalele si se freaca de podea), aruncarea/scaparea a diverse obiecte pe podea, vorbit tare sau foarte tare, dusuri dupa ora 23, mersul prin casa foarte apasat care se aude ca niste duduieli la mine.

Recent le-am lasat un biletel in usa in care i-am rugat sa inceapa sa respecte orele de liniste si sa evite chestiile enumerate mai sus.

Peste 2 zile am gasit biletelul in usa la mine, fara nici un fel de raspuns (nici macar un "scuze", "ne pare rau" sau "incercam"), doar cu o urma de talpa de pantof. Nu am vrut sa intepretez in mod negativ asta (biletelul putea sa fi cazut pe jos si cineva sa-l fi calcat din greseala).

Cert este ca zgomotele nu au incetat. Toata povestea asta se intampla de luni bune si a devenit insuportabila.

Nu am apelat la politia comunitara pt ca zgomotele sunt relativ scurte ca durata (probabil doua, trei secunde, cateodata si mai lung), se repeta cam la 10-15-20 minute si nu cred ca se aud si la alti vecini.

Nu cred ca as putea sa chem politia si sa-i tin pe domnii respectivi sa astepte 10-20 min pentru un zgomot de 2-3 secunde, pana mai taraie vecinii un scaun sau mai arunca ceva pe podea.
Ce solutii as avea in aceste conditii?

Va multumesc,
Bogdan
Cel mai recent răspuns: bog_danC , utilizator 16:03, 21 Martie 2017
Inainte de a lasa biletele ar fi fost indicat sa purtati o discutie amicala cu vecinul.

Discutati situatia cu presedintele asociatiei de proprietari, presedintele are si rolul de a media disputele intre proprietari, sa discute cu vecinul sa respecte normele de convietuire in comun.

In discutia cu presedintele aduceti drept argument prevederile L230/2007
Art. 14
(...) Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.

Prin producerea de zgomote va este afectat dreptul de proprietate.

plus cele ale Legii 61/1991 (aici se implica PL)
26. tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;

Daca pres nu se implica solicitati ajutorul politistului de proximitate sau al politiei locale.
Va multumesc frumos pentru raspuns.

Am sa iau legatura cu doamna administrator intr-o prima faza pt ca nu stiu cine este presedintele asociatiei, asa cum ati sugerat.

Va multumesc,
Bogdan
Nu vreau sa va supar neaparat, dar nu aveti nicio sansa sa se implice cineva in aceasta poveste.
In primul rand pentru ca sunt zgomote casnice, nu scandal, nu larma, nu zarva care ar face subiectul legii 61/1991.
Nici presedintele, nici administratorul si nici o alta persoana nu se pot implica din pozitia functiei pe care au in asociatie deoarece ei se ocupa de proprietatea comuna, nu de ce face omul in casa lui.

Sansele dv. ar fi sa va intelegeti omeneste cu vecinul sau, dandu-l in judecata si prezentand niste probe impresionante, sa-l faceti pe judecator sa-i administreze o pedeapsa sora cu moartea.
Multumesc pt raspuns.

Din pacate cam aceeasi parere aveam si eu. Am zis sa intreb totusi pe forum pt ca nu sunt avocat de profesie si nici nu cunosc legile si procedurile de aplicare ale acestora.

Scrisoarea mea a fost pe un ton absolut politicos. Faptul ca nu am primit nici macar un "OK" (la modul cel mai serios, nu cred ca e atat de greu sa scrii macar atat pe o hartie) sau alt raspuns care sa indice o buna intentie ma face un pic sa ma indoiesc ca se poate ajunge la o intelegere omeneasca.

Nu doresc o pedeapsa sora cu moartea. Nici vorba de asa ceva.
Eu vreau doar sa ma pot odihni si dormi in liniste. Trezindu-ma in fiecare zi la 6:30 va puteti imagina ca nu e chiar atat de placut sa adormi aproape in fiecare noapte in jurul orei 12-1

Probabil si din garsoniera mea s-au auzit zgomote la vecina de jos. Dar nu a fost nevoie sa-mi spuna nimeni ca bateria de la baie e zgomotoasa. Am auzit si eu asta si am schimbat-o. Am cumparat un covor si l-am pus peste parchet ca sa atenueze zgomotul pasilor sau al obiectelor cazute. Am mers mereu pe ideea ca daca pe mine ma deranjeaza cel mai probabil la fel este si pt vecini si cum mie nu-mi place sa aud zgomotele celorlalti, nici ceilalti nu-s obligati sa le suporte pe ale mele.

Nasol momentul cand vezi ca n-ai ce face si trebuie sa rabzi in continuare.

Am sa incerc totusi o discutie cu vecinii.

Multumesc,
Bogdan
Ultima modificare: Marți, 21 Martie 2017
bog_danC, utilizator
Pana remediati situatia, va recomand sa dormiti folosind niste dopuri pentru urechi. Fac minuni!

Alte discuții în legătură

Deranjat in timpul noptii de partidele de sex ale vecinului de la etajul inferior tasya tasya Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie oarecum comica, dar nu prea. Stau intr-un apartament inchiriat, la etajul 1. La parter locuieste un cuplu cam de 30 ... (vezi toată discuția)
Anul trecut sub apartamentul meu (care este inchiriat) s-a mutat ... knight knight Anul trecut sub apartamentul meu (care este inchiriat) s-a mutat o familie. Barbatul a chemat politia de nenumarate ori la chiriasii mei si politia a constatat ... (vezi toată discuția)
Hartuire vecin bloc dummegans dummegans Buna, am o intrebare legata de masurile legale pe care le pot lua in urmatoarea situatie: locuiesc singura in chirie intr-un bloc la etajul trei. Sunt ... (vezi toată discuția)