Buna ziua,
Sper sa ma puteti indruma catre solutionarea eficienta a spetei pe care o descriu mai jos:
O straduta cu blocuri de garsoniere, in Bucuresti. Foste blocuri de nefamilisti. Bineinteles, zona a fost indelung locuita de tigani ce ocupau abuziv blocurile lasate in paragina.
In ultimii ani, insa, zona a fost reabilitata, s-au mansardat respectivele blocuri si locuitorii respectivei strazi s-au mai civilizat...
Pe sibiect: exista o familie de 3 persoane in blocul meu, cu diverse rubedenii pe aceeasi strada, ceea ce "le permite" sa se comporte ca intr-o haita. In fiecare zi si noapte, mascaradele continua prin manele date tare, spart de seminte in fata blocului, cu cojile lasate la intamplare, pe jos, ca-n cocina, sticle de bautura sparte in strada, ori pe trotuar, ori aruncate in gradinitele de bloc, urlete si certuri, injuraturi etc. etc. etc. Administratie amenintata, omul de serviciu amenintat, toti locatarii ce le-au atras atentia la un moment sau altul - amenintati. Etajul la care locuieste familia ce mi-e vecina de bloc este realmente imputit de mizeriile pe care le aduc in bloc. De la diverse gunoaie la stabilirea unei tiganci in camera scarii de incendiu, unde si-a amplasat o saltea, un TV si un radio, dar si o galeata in care-si face nevoile, pe palier! Gandacii sunt in Rai, la etajul lor si - bineinteles - incep sa colcaie prin tot blocul...
Am sesizat atat politia locala (desi ii stiu inutili) si politia de sector. Cei de la politia locala se cunosc cu factorii disturbatori, deci nu vor solutiona niciodata sesizarile, prezentandu-se la sesizari doar de dragul aparentelor. Si - cine-ar fi crezut - adesea scandalurile se sting brusc, cu doar cateva momente inainte de aparitia politiei locale, ce vin cu semnale luminoase, mai ales noaptea. Ce coincidenta! =D>
Politia de sector, insa, promite trimiterea echipajelor. Vin, cateodata. Si acorda amenzi. Rar. Acestia din urma, probabil, trebuie sa dovedeasca o urmare a sesizarii.
Intrebarile mele pentru dvs.:
- Cui pot sa ma adresez, peste politia locala si cea de sector?
- Cum pot "presa" organele competente sa actioneze definitiv in ameliorarea situatiei?
- Cum pot gestiona faptul ca magazinele "de bloc" din zona se fac partial vinovate de comercializarea bauturilor alcoolice si permiterea consumului acestora "ca la claca", in usa magazinului (unde se incing si partide de table, pe manele, deci apar inevitabil si cojile de seminte, dozele si sticlele de bere aruncate pe jos, cioburi peste care trec masinile etc etc...
- Stiind ca respectiva familie de tigani nu detine acte de proprietate asupra garsonierei, aceasta poate fi evacuata? (aceasta solutie as vrea sa nu fie necesara niciodata, considerand ca un minim drept la locuinta trebuie sa il aiba toata lumea, insa atunci cand libertatile unuia ingradesc libertatile (multor) altora, o solutie radicala se justifica.
Va multumesc pentru timpul acordat citirii acestui mesaj!
Zi buna! S.
Cu privire la scandaluri si amenintari, legal aveti la indemana reclamatiile (pe care deja le faceti) pe Legea 61 (si care se finalizeaza cu constatare de contraventii sau avertismente) si plangeri pe latura penala pentru Amenintare si Tulburarea ordinii si linistii publice, daca sunt intrunite conditiile constitutive pentru infractiunile respective. Probele (inregistrari) sunt vitale.
Cu privire la mizerie, locuitul pe scara blocului si pipi la galeata se pot depune petitii la Birourile de specialitate din cadrul Primariei, Politia locala, Directia de sanatate publica si Garda de mediu, fiecare dintre acestia va da proabil un raspuns privind competenta lor.
Insa, nu in ultimul rand, cel mai important lucru este 1) ca reclamatiile/plangerile/petitiile sa fie semnate de cat mai multi cetateni, vecini, etc si 2) vecinii afectati sa ia atitudine (stiu, este un limbaj de lemn, nu se va intampla, in fapt toti vor sta in spatele draperiilor, asteptand ca altcineva sa le rezolve problema) - deci, la acest punct 2) nu vad solutie !
Acuzat
adrianagp
buna ziua, lucrez ca agent de paza intr-un obiectiv minier din valea jiului. suntem poarta in poarta, obiectivul cu o zona numita colonie unde 90% dintre ... (vezi toată discuția)