avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Activitate Carla20

Activitate Carla20

Deci 50% îmi rămâne mie, iar 50% se imparte între ei, ca un întreg, da? Vă mulțumesc mult de tot!
Da, cam așa ceva! E singurul bun pe care-l aveau. Acum, ce mai e trecut pe ei e un mormânt. Știți să-mi spuneți care e maximul pe care îl pot solicita din valoarea apartamentului?
Notarul la care am încheiat contractul de donație mi-a spus că moștenitorii direcți pot solicita aducerea donației la masa succesorală și-și pot cere partea.
Bună ziua! Bunicii mei și-au dorit ca apartamentul pe care îl dețin să-mi rămână mie, motiv pentru care au încheiat un contract de donație cu mine, cu scutire de raport, ținând cont de uzul fruct viager. Recent, a decedat bunica mea, iar tatăl meu și fratele său pregătesc succesiunea. Cum va fi adus acest apartament la masa succesorală și care sunt procentele la care ei au dreptul? Menționez că în proprietatea bunicilor mai există un mormânt.
Răspuns la discuția Parasirea domiciliului
Va multumesc mult de tot! O zi frumoasa va doresc si weekend placut!
Răspuns la discuția Parasirea domiciliului
Si legat de transportatul pana la masina + transportul lor pana la noua locuinta?
Buna ziua.
Eu sunt studenta si lucrez, motiv pentru care consider ca e momentul sa parasesc domiciliul in care locuiesc cu parintii, spre a ma intretine singura. Ma voi muta cu prietenul meu, intr-un imobil ce apartine parintilor lui. Acestia nu sunt de acord cu aceasta idee, de aceea am hotarat sa imi fac bagajele si sa plec, in lipsa lor.

As dori sa aflu in ce masura "sustragerea" lucrurilor PERSONALE din domiciliu ar putea fi considerata furt, respectiv, daca vor veni iubitul / prieteni sa ma ajute la impachetat / carat / transportat, in ce masura ar avea acestia de suferit din punct de vedere legal, in cazul unei plangeri.

Parintii mei sunt genul de persoane care cauta probleme cu legea si din piatra seaca, mai ales in situatii in care se savarsesc fapte contrar vointei lor, motiv pentru care doresc sa ma informez/asigur.

Va multumesc!