avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Activitate aminea

Activitate aminea

Buna ziua, in situatia in care intr-un ap sta cu chirie o familie care a adunat foarte mari restante la intretinere si asociatia de prop nu da de proprietar pt a-l actiona in judecata ce e de facut? Am fost informata ca au deschis proces proprietarului dar s-a inchis pe motiv ca aveau adresa gresita. Oare este posibil asa ceva?
Multumesc.
Buna ziua,
Urmeaza sa ma intorc din ccc. Angajatorul m-a informat ca salariile au fost marite, referitor la al meu nu stie sa spuna daca se va mari imediat sau treptat sau dupa cateva luni. Este corect? Ar trebui sa primesc salariu marit imediat?
Va mulțumesc pentru ajutor.

Instalatorul care a văzut problema nu mi-a spus ce material sunt insa m-a sfatuit sa le schimb.

Președintele de bloc s-a opus categoric in stiulul caracteristic tuturor cele ce se cred patroni ai blocului si nu angajați. Acesta a motivat ca asa sunt țevile in tot blocul si ca nu prezintă niciun risc, însa fără prea multe explicatii tehnice sau dovezi ale unei asigurări autorizate.

Intenționez sa le schimb pe cheltuiala mea pt ca se pare legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari este ceva tabu pt aceste persoane. Insa întrebarea mea este daca pot folosi si alt material sau trebuie sa pun tevi tot de plastic?

De asemenea intenționez sa solicit conform dreptului meu de proprietar precizat in lege documente contabile si nu numai de la asociație, va rog sa imi spuneți cum ar trebui sa acționez in acest sens, am înțeles ca ar trebui sa trimit o cerere prin posta cu confirmare de primire.

va multumesc!
Buna ziua,

In urma cu câțiva ani in blocul in care locuiesc si dețin un apartament, s-au schimbat coloanele de încălzire. La scurt timp aceste țevi de plastic au format basici. Un instalator m-a sfătuit sa solicit schimbarea acestor țevi deoarece prezintă un risc ridicat de explozie. Menționez ca aceste țevi sunt externe, nu sunt îngropate in perete si nu doar riscul de inundație ar fi o problema ci și pericolul de a fi surprins de apa fierbinte care circula pe aceste țevi.

Am prezentat situația președintelui de asociație însa răspunsul a fost unul negativ, acesta motivând ca in interior țevile sunt bune si nu vor exploda. Din ce am putut eu afla aceste țevi reprezinta un bun comun care cade in gestiunea asociației si nu ar trebui sa ma rog cu cerul si pământul de ei sa le schimbe. Va rog sa ma ajutați in rezolvarea acestei probleme, ce documente trebuie sa întocmesc si care este procedura ca sa nu mai întâmpin refuzuri.

Va mulțumesc anticipat.
O zi buna!
Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua,

Urmeaza sa intru in concediul de crestere copil, la servici am anuntat ca voi sta acasa 1 an, dar in cazul in care va trebui sa stau 2, cum se procedeaza? Pe ce perioada se suspenda contractual de munca? daca te razgandesti dupa o perioada ca vrei sa mai stai/sa prelungesti concediul de crestere copil te mai primesc la servici?

Va multumesc pentru ajutor!