referitor la problema ta cu acordarea/neacordarea acelui credit as vrea sa incerc sa lamuresc anumite lucruri:
1. O banca are reglementari proprii de identificare a clientelei, reglementari elaborate in temeiul Legii 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării actelor de terorism si in cel al Normei BNR 3/2002 privind standardele de cunoastere a clientelei. Daca te uiti la art.20 din norma mentionata vei vedea care sunt criteriile/elementele obligatorii pe care bancile sunt "nevoite" sa le solicite in cazul clientilor persoane fizice.
2. Nu lucrez in domeniul dreptului muncii si astfel nu stiu daca se fac sau nu acte aditionale la CIM si nici modul in care se face acest lucru. Un lucru iti spun sigur: in institutia in care lucrez departamentul de resurse umane se ocupa de acest aspect. Cand eu m-am casatorit (si eu aveam CIM incheiat inainte de casatorie) singurul lucru pe care l-am facut a fost sa depun o copie de pe certificatul de casatorie si noul act de identitate.
3. Din experienta personala/profesionala cu bancile, as vrea sa-ti spun ca, pana acum, nu am intalnit nicio institutie de credit care sa solicite clientului persoana fizica CIM. O banca cere: act de identitate, certificat de casatorie (daca e cazul), adeverinta de la locul de munca (din care sa rezulte salariul, perioada determinata/nedeterminata, etc. - fiecare banca are adeverinte tipizate in acest sens), chitante de achitare a utilitatilor, etc. - diverse documente in functie de tipul de credit.
4. O intrebare: poti sa-mi spui care este banca in cauza????
Sper sa te fi ajutat in vreun fel.
Bafta. :)
data dobandirii este data incheierii contractului de vanzare-cumparare si, respectiv, a contractului de credit. atunci devii proprietar si, din cate stiu, in functie de fiecare banca, ti se si inscrie ipoteca in cartea funciara asupra apartamentului cumparat si adus ca garantie.
o parere personala: chiar daca termini creditul de platit dupa casatorie, bunul imobil este dobandit inainte si, in consecinta, este considerat doar al sotului care a incheiat contractul.
daca sotul respectiv doreste sa-l treaca pe numele amandurora e cu totul altceva.
o zi buna
referitor le termenul de 15 zile:din practica si din experienta mea - daca nu se specifica ce fel de zile sunt, calendaristice sau lucratoare, atunci acestea se considera calendaristice.
bafta :)