avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate DaviDinea

Activitate DaviDinea

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptate,am sa fac o cerere scrisa de data asta si asociatiei, in care voi cere distribuirea cheltuielilor cu reparatia coloanei de gaz,catre toti cei 5 utilizatori.Din discutiile avute pina in prezent,nu este deacord presedintele de bloc cu distributia cheltuililor respective,deoarece "microscurgerea"(asa a botezato verificatorul) de gaze a fost detectata in apartamentul meu.Locuiesc din 2011 in acest bloc construit in 1962,iar de atunci(1962) pina asatazi coloana de gaze nu a fost reparata niciodata.S'auzim de bine!
Am facut o cerere catre firma care administreaza blocul,sa scoata din factura mea de plata, suma alocata reparariei respective,pina la clarificarea situatiei.Va multumesc pentru sfaturi competente si consider ca probmema este clarificata(pe moment!).
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru raspuns.Din punct de vedere tehnic,coloana trebuie demontata de sus in jos(eu locuiesc la et.1) pina la locul unde este scurgerea.Pe scara respectiva mai exista 3 coloane comune de gaze care alimenteaza alte apartamente(asupra lor nu s-a intervenit).Coloana demontata s-a montat la loc,iar elementul de tip T din apartamentul meu a fost inlocuit.Asociatia a angajat firma care sa faca reparatia,a negociat pretul de 1200 lei,iar eu m-am trezit cu aceasta suma peste cheltuielile lunare.Nu mi-au aratat nici o factura,probabil pentru ca beneficiarul facturii este asociatia,nu eu.Aceasta este nemultumirea mea.
Multumesc pentru raspuns.Coloana respectiva alimenteaza 5 apartamente care au un singur consumator,aragazul.
Multumesc pentru raspuns.Eu cred ca elementul de tip T nu poate fi impartit in doua,fiind o piesa turnata care are o intrare,o iesire si o deviatie.Scurgera a fost detectata la imbinarea dintre element si intrare coloanei.
Multumesc pentru raspuns.Defectiunea a fost in elementul de distributie,adica elementul numit fiting" tip T",care are conectat la coloana intrare-iesire si o deviatie spre aragazul meu.Elementul respectiv este parte comuna a coloanei din care se face distributia.Dupa acest "tip T",cred ca urmeaza partea proprietate individuala,teava de aprox.0,5m si un robinet.
Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca proprietarul unui apartament prin care trece coloana comuna de gaze,sa plateasca singur reparatia (demontarea coloanei,apoi remontarea ei de la et.4 pina la patrer),deoarece s-a constatat o scurgere de gaze la un fiting de tipT,montat pe coloana,care alimenteaza cu gaze apartamentul meu.Din coloana respectiva se alimenteaza cu gaze 5 apartamente.Exista o lege care reglementeza aceasta speta?Multumesc David D
Buna ziua.
Am angajat un expert in cadastru pentru refacerea documentatiei ,date tehnice, cum spuneti d-voastra.Va multumesc pentru sfaturi.
Cu stima,
Dinea David
Răspuns la discuția Eroare in cartea funciara
Buna seara.
Multumesc pentru sprijinul d-voastra in legatura cu problema mea.
In contractul de vanzare-cumparare formularea este aceasta:"subsemnatii vinzatori vindem cumparatorilor de mai sus intreg dreprul nostru de proprietate asupra casei si a terenului situat in Cluj Napoca,nr.6,ap.3,jud.Cluj,inscris in C.F. nr.130194 Cluj,cu nr.topo 14839/lll,A+1,suprafata 144,90 mp cu parti in idivizie comune in cota de 65,59% inscride in C. F. colectiva 130191 Cluj,teren in suprafata de 1004 mp."
Dupa cum am spus ,in anul 2002 am obtinut prin sentinta judecatoreasca iesirea din indiviziune a terenului(65,59% din suprafata totala).
Salut prieteni.
Am cumparat in anul 2000 o casa in Cluj N.Terenul pe care se afla casa era in indiviziune cu alti 2 proprietari care locuiau in alta casa in acelasi perimetru.Am obtinut iesirea din indiviziune in urma unui proces in anul 2002.Expertul care a facut documentatia pentru judecatorie a impartit terenul dupa cota parte a celor trei proprietari astfel:
Ap.1-11.11%
Ap.2-22,22%,
Ap.3(casa mea!)-66.66%
Expertul a creeat o servitute de trecere pentru celalalt imobil in care sint ap.1 si ap.2.In sentinta si in CF implicit, casa mea apare cu denumirea de apartament nr.3, in loc de casa, cum este in realitate.Mentionez ca imobilul meu numit in CF apartamentul nr.3 nu are elemente de constructie comune (fundatii,pereti,etc) cu celalalt imobil .
Intrbare:Care sint demersurile de indreptare a acestei erori?
.Multumesc.