avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Modificare in CF -denumirea imobilului,casa in loc de ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Modificare in CF -denumirea imobilului,casa in loc de apartamentul nr.3

Buna.Am cumparat in anul 2000 o casa in Cluj N.Terenul pe care se afla casa era in indiviziune cu alti 2 proprietari care locuiau in alta casa in acelasi perimetru.Am obtinut iesirea din indiviziune in urma unui proces in anul 2002.Expertul care a facut documentatia pentru judecatorie a impartit terenul dupa cota parte a celor trei propeiutari:Ap.1-11.11%, Ap.2-22,22%, Ap.3(casa mea!)-66.66% si a creeat o servitute de trecere pentru celalalt imobil in care sint ap.1 si ap.2.In sentinta si in CF implicit, casa mea apare cu denumirea de apartament nr.3, in loc de casa, cum este in realitate.Mentionez ca imobilul meu numit in CF apartamentul nr.3 nu are elemente de constructie comune (fundatii,pereti,etc) cu celalalt imobil .Intrbare:Care sint demersurile de indreptare a acestei erori?.Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2016
DaviDinea, utilizator
Cel mai recent răspuns: DaviDinea , utilizator 10:59, 2 Octombrie 2016
Este necesara o documentatie cadastrala pentru actualizare date tehnice , de o declaratie notariala a proprietarilor, si daca va fi cazul un act administrativ in care sa se specifice ca pe teren sunt edificate 2 constructii.
Buna ziua.
Am angajat un expert in cadastru pentru refacerea documentatiei ,date tehnice, cum spuneti d-voastra.Va multumesc pentru sfaturi.
Cu stima,
Dinea David

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare in cartea funciara DaviDinea DaviDinea Salut prieteni. Am cumparat in anul 2000 o casa in Cluj N.Terenul pe care se afla casa era in indiviziune cu alti 2 proprietari care locuiau in alta casa in ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren la casa cuplata Adi Nica Adi Nica Pot dezmembra un teren cu CF si o casa construita in regim \"casa cuplata\" in 2 apartamente si 2 terenuri cu CF-uri individual pe terenuri la fiecare ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune cristi_tmm cristi_tmm nu stiu daca am nimerit unde trebuie... am si eu o mare nelamurire.am avut in proprietate, impreuna cu sotul meu, un teren de 475 mp pe care exista 2 ... (vezi toată discuția)