avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Eroare in cartea funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Eroare in cartea funciara

Salut prieteni.
Am cumparat in anul 2000 o casa in Cluj N.Terenul pe care se afla casa era in indiviziune cu alti 2 proprietari care locuiau in alta casa in acelasi perimetru.Am obtinut iesirea din indiviziune in urma unui proces in anul 2002.Expertul care a facut documentatia pentru judecatorie a impartit terenul dupa cota parte a celor trei proprietari astfel:
Ap.1-11.11%
Ap.2-22,22%,
Ap.3(casa mea!)-66.66%
Expertul a creeat o servitute de trecere pentru celalalt imobil in care sint ap.1 si ap.2.In sentinta si in CF implicit, casa mea apare cu denumirea de apartament nr.3, in loc de casa, cum este in realitate.Mentionez ca imobilul meu numit in CF apartamentul nr.3 nu are elemente de constructie comune (fundatii,pereti,etc) cu celalalt imobil .
Intrbare:Care sint demersurile de indreptare a acestei erori?
.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DaviDinea , utilizator 20:29, 22 August 2016
Cum este identificat imobilul dvs. pe actul de vanzare - cumparare?
Buna seara.
Multumesc pentru sprijinul d-voastra in legatura cu problema mea.
In contractul de vanzare-cumparare formularea este aceasta:"subsemnatii vinzatori vindem cumparatorilor de mai sus intreg dreprul nostru de proprietate asupra casei si a terenului situat in Cluj Napoca,nr.6,ap.3,jud.Cluj,inscris in C.F. nr.130194 Cluj,cu nr.topo 14839/lll,A+1,suprafata 144,90 mp cu parti in idivizie comune in cota de 65,59% inscride in C. F. colectiva 130191 Cluj,teren in suprafata de 1004 mp."
Dupa cum am spus ,in anul 2002 am obtinut prin sentinta judecatoreasca iesirea din indiviziune a terenului(65,59% din suprafata totala).
Ultima modificare: Luni, 22 August 2016
DaviDinea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare in cf -denumirea imobilului,casa in loc de apartamentul nr.3 DaviDinea DaviDinea Buna.Am cumparat in anul 2000 o casa in Cluj N.Terenul pe care se afla casa era in indiviziune cu alti 2 proprietari care locuiau in alta casa in acelasi ... (vezi toată discuția)
Intabuare in situatie de indiviziune AUREL.1945 AUREL.1945 Am sa descriu cat de simplu o disputa intre doi proprietari al aceluias imobil, fiecare cu apartamentul sau si teren total de 1843 mp, in CF-ul colectiv si ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune casa casa buna seara! vreau sa stiu si eu se poate iesi din indiviziune, cum? e vorba de un imobil in care sunt 2 apartamente, imobilul are pod, beci si cam 100 mp ... (vezi toată discuția)