avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Activitate bogdanm82

Activitate bogdanm82

Buna seara,

Am o situatie speciala cu o vecina, persoana cu dizabilitati, handicap gradul 1. Este vorba despre o persoana extrem de dificila, cu care am avut nenumarate conflicte in trecut. Aceasta persoana refuza de fiecare data accesul la proprietatea comuna, refuza sa-si plateasca datoriile ce-i revin de fiecare data. Am fost obligat ca vecin sa fac nenumarate compromisuri, am platit pentru aceasta persoana de nenumarate ori pentru a avea liniste, insa problemele au continuat.

Intr-una dintre situatii, aceasta s-a prezentat impreuna cu doua persoane, incercand sa patrunda cu forta peste mama mea in apartament, sub pretextul unei interventii la tevile de pe coloana. In acel moment, a trebuit sa intervin refuzand interventia si amenintand cu Politia.

Din acel moment, au inceput problemele si mai serioase, au inceput nenumarate amenintari, insa niciodata catre mine, ci catre mama mea. Mi-a fost zgariata masina personala si dezlipite oglinzile retrovizoare, am fost provocat verbal in mai multe randuri de persoane puse de aceasta, care incercau sa starneasca un conflict fizic. Mamei mele i-au fost adresate amenintari cu bataia, exista si martori in acest sens, este asteptata la casa scarii in fiecare dimineata si de cateva ori i-au fost solicitate sume de bani.

Din vorbele vecinilor, aceasta incearca sa convinga mai multe persoane sa declare la Politie ca as fi incercat sa o atac si sa o violez. Vecinii (majoritatea persoane in varsta) stiu situatia, insa ii stiu de frica si le e teama in special de consecinte/razbunari, motiv pentru care nu cred ca ar da declaratii impotriva ei.

Nu stiu ce sa fac in aceasta situatie, as putea organiza un flagrant? plangere penala? inregistrari audio-video ca si dovezi? as vrea un sfat legal in aceasta situatie.
Buna ziua,

As avea cateva nelamuriri in legatura cu infiintarea unui SRL, pentru care nu am gasit raspuns in ghidurile de infiintare a SRL-urilor gasite pe internet.

Lucrez ca freelancer in IT de ceva timp, si as dori sa infiintez un SRL, cod caen 6201 - realizare software la comanda.

1. Este obligatoriu sa ma angajez cu contract de munca pe propria firma pentru a presta servicii? mentionez ca nu am studii de specialitate in IT, ci un certificat CNFPA - web designer - in acest caz, exista obligatia de a angaja o persoana cu studii de specialitate in IT?
2. Care este modalitatea prin care se scot bani din firma fara a fi angajat cu contract de munca? cum se platesc asigurarile sociale
3. in cazul in care optez pentru gazduirea sediului social in Bucuresti, desi activez in provincie, trebuie declarat punct de lucru? mai este nevoie de acordul asociatiei de proprietari/semnaturile vecinilor?

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Refuz de plata
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru raspuns insa nu este vorba despre faptul ca nu a fost acordat accesul, ci despre faptul ca refuza sa plateasca de fiecare data, pe motiv ca nu are nevoie de acele tevi. A fost trecuta majoritatea sumei de plata in dreptul meu de catre asociatie - 236 lei, in timp ce locatarul ce detine centrala de apartament a ales sa plateasca 12 lei pentru aceasta interventie. Intrebarea ar fi, beneficiaza de o asemenea reducere un locatar care s-a debransat si foloseste centrala de apartament? Aceasta suma s-a impartit doar la 3 apartamente si nu la toata coloana. Este in regula? Sau toti proprietarii sunt obligati sa plateasca cota parte (egala sau legea nu specifica?)
Buna seara,

Am o situatie speciala cu niste vecini extrem de conflctuali si as dori un sfat legal.

Am avut mai multe confllicte cu vecinii de sub mine pe aceleasi motive - acestia refuza de fiecare data sa plateasca cota parte cand vine vorba de coloana de apa si incalzire, invocand de fiecare data niste motive absurde pentru mine. Eu stau la etajul doi, vecinul de sub mine - etajul unu - detine centrala de apartament si sustine de fiecare data ca pe el nu il intereseaza coloana de apa (in situatia cea mai recenta, teava de apa calda, care s-a spart chiar la el in apartament), si daca mai vreau apa, sa platesc si partea sa, iar persoana de la parter, profitand de situatie, refuza de fiecare data sa plateasca, sau face tot posibilul sa plateasca mai putin decat ar trebui.

In cea mai recenta situatie, teava de apa calda s-a spart la etajul unu, cel de sub mine, a fost anuntata avaria catre asociatia de proprietari de catre vecinul de la etajul unu, dupa care angajata asociației m-a informat ca teava trebuie schimbata de la mine din apartament.

Am fost de acord, au venit doi instalatori din partea asociatiei care si-au facut treaba ( au schimbat 1m de teava si trei conectori conectandu-se la teava din bucataria mea). Toate bune pana aici, am observat in momentul reparatiei, ca de fiecare data, eforturile disperate a celor doi vecini de sub mine de a-i convinge pe cei doi instalatori sa incarce factura mea mai mult, lucru care s-a intamplat fara echivoc, de fiecare data cand a fost o problema/avarie. Am lasat lucrurile sa decurga de la sine, intentionand sa iau masuri in momentul platii. Asa cum m-am asteptat, in momentul in care am fost sa platesc intretinerea, am fost informat ca am de plata suma de 236 de lei pentru aceasta lucrare. Am informat respectuos angajata asociatiei ca nu voi plati aceasta suma, si ca intentionez sa fac o contestatie catre presedintele asociatiei de proprietari.

Adresez aceasta intrebare pentru ca imi este imposibil sa fiu obiectiv, avand in vedere conflictele precedente cu aceste persoane. Nu este vorba de bani, castig suficient incat sa nu ma afecteze aceasta suma, insa nu mai suport sa fiu fraierit de niste persoane care nu-si permit, efectiv, sa se autosustina si mai mult decat atat, se folosesc de diferite tertipuri, santaj si amenintari la adresa mea si a sotiei mele, pentru a ma forta pe mine sa le platesc datoriile. As vrea o parere legala in aceasta situatie, si care ar fi pasii de urmat/reclamat in aceasta situatie.

Multumesc anticipat!
Buna ziua,

Incerc sa fiu cat mai la obiect pentru a nu pierde timul nimanui. Am un PFA pe codul CAEN 7311 (publicitate) si de curand am semnat un contract cu o firma din Germania, care seamana foarte mult cu un contract de angajare, insa se numeste Independent Contractor Agreement, pt un post de Front-End Developer. Practic doresc sa emit factura pentru banii primiti de la aceasta firma prin PFA-ul meu pentru a-mi plati mai apoi taxele si impozitele aferente. Am inteles ca trebuie sa ma inregistrez pentru ROI insa nu stiu daca dpdv legal este OK sa trec aceasta activitate prin PFA. Contractul l-am semnat ca persoana fizica, nu ca si PFA. Exista o alta optiune in acest caz? Important este ca nu doresc angajare si prefer sa platesc mai multe taxe la stat decat sa merg pe aceasta optiune.

Ma intereseaza un mod de lucru legal in aceasta situatie, indiferent ca este PFA sau o alta forma de organizare.

Multumesc anticipat!