Buna ziua, Multumesc pentru raspuns. Dar as avea nevoie de...detalii :)...pe care le pot intelege, prin urmare, eu fiind persoana juridica, le trimit o notificare scrisa prin care cer restituirea sumelor ? mai exista si 3 locuri de parcare, achitate integral, in aceeasi situatie (ne lasa sa folosim alte locuri de parcare, nu pe cele achitate, deoarece nu sunt gata). In cazul in care refuza intelegerea amiabila eu ar trebui sa merg in instanta? si prin daune, interese / despre ce procent putem discuta? avand in vedere ca eu am blocat aproximativ 60K Eur timp de 8-9 luni deja...
Am platit avans la un apartament, pe firma. 30% din valoarea imobilului.
Termenul de livrare a fost depasit. Constructorul a dat o notificare cu amanare, inca 6 luni, am acceptat-o.
Deja a fost depasita si amanarea, cele 6 luni iar constructorul este foarte..recalcitrant ca sa folosesc termeni amabili in momentul in care intrebam de finalizare/predare
Ce putem face mai departe? Avem cum sa obtinem avansul inapoi? Sau sa mai obtinem ceva din pretul intreg al apartamentului? Exista vreo cale legala?
Salutare tuturor, ne distram cu urmatoarea speta. In aprilie 2020 am avut accident cu un livrator de pizza pe scuter. Accidentul a fost oarecum neobisnuit , eu dorind sa intorc intr-o intersectie, el dorind sa sa faca stanga, fiind in spatele unui suv nu avea cum sa ma vada, a depasit suv-ul si s-a infipt cu scuterul in usa mea (stanga), a cazut si i-am trecut cu roata peste picior (pantofi/adidasi). Am coborat din masina, am sunat la 112, smurd/politie etc. Intre timp a aparut si un martor in favoarea lui. Scuteristul a fost ridicat de smurd. Intre timp am discutat cu politistii, masuratori samd, le-am explicat pe cat posibil cum s-a desfasurat povestea si observand ca exista camere pe semafor, am cerut sa ne uitam pe camere, evident nu functioneaza camerele (zic ei). In urma discutiilor/declaratiilor oamenii care s-au ocupat de caz m-au asigurat ca nu se va intampla nimic, dar pentru ca a existat vatamare se deschide dosar penal si ambii soferi au ramas fara permis. Am primit dovada cu drept de circulatie pe care inca o am si se reinoieste automat fiind in stare de alerta inca(norocul meu). Dupa aproximativ jumatate de ora a aparut si persoana vatamata la politie, nu a fost cazul de spitalizare sau alte ingrijiri, totul ok. La recomandarea politistului pentru a evita alte neplaceri m-am inteles cu scuteristul in asa fel incat sa nu depuna plangere si sa continuam povestea, ceea ce s-a si intamplat. La aproximativ o luna, politistul m-a anuntat ca el a "inchis/sau a recomandat neinceperea urmariri penale si mi-a spus ca dosarul a fost trimis la judecatorie si din punctul lui de vedere se va incadra la accident usor si de aici depinde de judecatorie cat de repede se vor misca ei....voi primi ceva "hartie acasa" si cu acea hartie pot sa imi recuperez permisul de conducere. Problema...este ca asta s-a intamplat acum 10 luni...eu tot nu am permis, am nevoie sa mai ies din tara, cum pot sa aflu...un status, de ce dureaza/cat dureaza, cu cine pot lua legatura, am vreo procedura incat sa imi pot recupera permisul de conducere mai repede?
Buna ziua.
Am vandut o masina catre un dealer VW prin buyback (eu cumparand alta noua de la ei) cu toate documentele necesare. Ramasese o diferenta de plata din partea lor de 6000 de eur, urmand ca in maxim 2-3 zile conform spuselor lor ce la la banca de care apartin sa imi vireze banii. Au trecut 3 saptamani de atunci si apar fel si fel de scuze , "Azi platim si se vor vedea banii" din pacate in nici unul din cele multe "Azi" banii nu s-au vazut. Cum pot proceda in continuare?
Buna, in CIV sunt 4 proprietari , ultimul fiind el (deci el a putut sa o inmatriculeze), motorul nu mai detine aceealeasi caracteristici cu cel original...exista modificari...ce de la RAR au spus ca nu pot omologa asa ceva. In cazul in care nu reusesc amiabil sa imi recuperez suma plangere trebuie depusa in Brasov sau Bucuresti ?
Am achizitionat o masina din brasov pe firma, totul ok aparent, am verificat seria sasiu, corespunde cu cea din carte. am ajuns la RAR bucuresti si spre surpriza mea motorul masinii a fost schimbat si nu poate sa fie omologat drept urmare nu pot inmatricula masina. Evident cel de la care am cumparat masina nu mi-a spus ca este vorba de alt motor si in contract este trecuta seria motorului care e trecuta si in cartea masinii. Cum pot proceda?