Am platit avans la un apartament, pe firma. 30% din valoarea imobilului.
Termenul de livrare a fost depasit. Constructorul a dat o notificare cu amanare, inca 6 luni, am acceptat-o.
Deja a fost depasita si amanarea, cele 6 luni iar constructorul este foarte..recalcitrant ca sa folosesc termeni amabili in momentul in care intrebam de finalizare/predare
Ce putem face mai departe? Avem cum sa obtinem avansul inapoi? Sau sa mai obtinem ceva din pretul intreg al apartamentului? Exista vreo cale legala?
Luând sub lupă remediile legale în ipoteza unei neexecutări culpabile a promisiunii de vanzare-cumparare, beneficiarul are dreptul la restituirea avansului, cu daune-interese.
Mai mult, daca promitentul nu înțelege să încheie contractul promis (și să finalizeze construcția în speța dvs), instanţa, la cererea părţii care şi-a îndeplinit propriile obligaţii, poate să pronunţe o hotărâre care să ţină loc de contract, dar în speța dvs nu prea este posibil întrucât n-ați achitat în integralitate prețul!
Buna ziua, Multumesc pentru raspuns. Dar as avea nevoie de...detalii :)...pe care le pot intelege, prin urmare, eu fiind persoana juridica, le trimit o notificare scrisa prin care cer restituirea sumelor ? mai exista si 3 locuri de parcare, achitate integral, in aceeasi situatie (ne lasa sa folosim alte locuri de parcare, nu pe cele achitate, deoarece nu sunt gata). In cazul in care refuza intelegerea amiabila eu ar trebui sa merg in instanta? si prin daune, interese / despre ce procent putem discuta? avand in vedere ca eu am blocat aproximativ 60K Eur timp de 8-9 luni deja...
Alegeti un avocat si mergeti cu inscrisurile (contractele) la o consultatie juridica, trebuie studiate pentru o opinie juridica pertinenta si exhaustiva, eu v-am invederat demersurile de maniera globala si teoretica, detaliile se pot oferi doar dupa ce sunt studiate actele!
Ce se poate face?
bebe12
Am dat un avans de 11500 euro ptr un apartament ce trebuia terminat in nov 2009, am prelungit cu constructorul termenul pana in martie 2010. acum il sun dar ... (vezi toată discuția)