avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Am dat comanda de o mașină de peleti de la o firma. ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Am dat comanda de o mașină de peleti de la o firma. Am semnat ...

Am dat comanda de o mașină de peleti de la o firma. Am semnat contractul, am plătit avansul, dar în contrat se specifica data de livrare de 30 de zile. Au trecut 2 luni și tot amână din cauza unor probleme bazate pe vaporul în care se transporta. Cum as putea rezolva situația.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 20:06, 2 Iunie 2022
Buna ziua, trebuie vazute cluzele contractuale dar in princpiu aveti posibilitatea de a solicita rezolutiunea contractului cu restituirea avansului si plata daunelor interese.

In contract specifica doar o clauza de 10 zile de întârzieri în cazul de catastrofe, război.
Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, trebuie vazute cluzele contractuale dar in princpiu aveti posibilitatea de a solicita rezolutiunea contractului cu restituirea avansului si plata daunelor interese.

Trebuie analizat contractul in ansamblul lui. In functie de ce clauze contine, se poate stabili si ce se poate face.

Spre exemplu, daca este stipulata o clauza abuziva, poate va convine sa achitati un pret redus, chiar daca va intarzie comanda, decat sa anulati contractul.

Trebuie sa analizati care dintre solutiile posibile va convine.
Ok, atunci aveti posibilitatea sa cereti in instanta rezolutiunea cu restituirea avansului si plata unor daune-interese. Ii puteti notifica anterior chemarii in judecata, conform procedurii de punere in intarziere.
O eventuala clauza abuziva nu va da dreptul la reducerea pretului ci la anularea clauzei. Doar daca produsele ar fi neconforme de ex, s-ar putea reduce pretul dar nu acestea nu sunt livrate deloc, deci varianta cu reducerea pretului este exclusa in lipsa acordului vanzatorului care inteleg ca nu doreste solutionarea amiabila a diferendului.

Stefania1202 a scris:

In contract specifica doar o clauza de 10 zile de întârzieri în cazul de catastrofe, război.
Madalina Pascu a scris:

Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2022
Madalina Pascu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu achitare partiala uditza uditza Am un apartament de vanzare, iar cumparatorul nu are toti banii acum si nu poate nici sa isi ia un credit. Se poate face un contract de vanzare-cumparare in ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face? bebe12 bebe12 Am dat un avans de 11500 euro ptr un apartament ce trebuia terminat in nov 2009, am prelungit cu constructorul termenul pana in martie 2010. acum il sun dar ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei obligatii contractuale sanctionata cu incetarea de plin drept a contractului Georgeta Anghel (Rusu) Georgeta Anghel (Rusu) Pe scurt problema mea este urmatoarea: am incheiat un contract de furnizare produse cu o firma pentru executare mobilier. In contract se mentioneaza ca plata ... (vezi toată discuția)