avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Activitate silverlining

Activitate silverlining

Concediu de odihna poate fi conditionat a fi programat intr-o anumita perioada a anului doar pentru unii dintre salariati - nu pentru toti ?
Răspuns la discuția program de munca
:D
"" Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului. (Art.117 C.m )""

De unde aflu ce program am de munca de pe 1 aprilie ? Dimineata, dupa-amiaza, sambata in care lucrez si cea in care nu ? Nu este afisat/nu a fost niciodata afisat
Art. 40
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi....
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;

La ce legi se refera ?
Am primit decizie de mutare si o noua fisa de post atasata si baza legala este doar art.40 codul muncii. Nu sunt functionar pubic ci doar angajat.
Răspuns la discuția fisa postului
Ma interesa cum se poate imparti activitatea la 3 oameni pentru 11 ore existand si un post de ucru efectiv-un singur utilaj.
freeelis a scris:

Este vorba despre art.41 alin.1 C.mun.

Adica Art. 41. [modificarea contractului de muncă]
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor. ????

In fine, o fi alt articol din codul muncii. Deci angajatorul stabileste cumva.
Adica unul poate sta 8 ore non-stop si ceilalti someaza in perioada de suprapunere.
freeelis a scris:

2. Angajatorul are dreptul sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii.

Ce numar are legea ?
Discuție fisa postului
Organigrama cu 3 posturi, 2 de un fel al muncii, unul alt fel al muncii, munca in 2 schimburi cu spurapunere cateva ore la pranz la o singura statie de munca. Cum se stabileste cine trebuie sa stea 8 ore la acel post de lucru si cine face doar completarea la program de 11 ore cat este in total programul la respectivul post de munca ?
Discuție cadastru
Am castigat un proces de actiune in constatare a intervenirii termenului de prescriptie a dreptului de a mai cere plata sultelor datorate, dar nu s-a redactat desi s-au scirs 30 de zile de la pronuntare. Daca initializez procedura de efectuare a cartii funciare, deoarece nu are asa ceva, casa fiind ridicata de bunici in 1926, se vor mentiona si sultele ? Trebuie sa astept hotararea judecatoreasca si apoi ca ea sa devina devinitiva ?
Ce alternative are angajatul daca i se pune in fata, la semnat, o mutare in alt compartiment, cu atributii preluate in totalitate de la un alt angajat, cu alta meserie, aceste atributii urmand sa fie identice cu un alt angajat al aceluiasi compartiment, cu meserie diferita? Au fost deci 2 angajati cu aceeasi meserie, acum vor fi tot 2 in schema dar cu functii diferite.
Daca nu mi se da o noua fisa a postului....de ce as indeplini corect si in totalitate noile atributii? Daca mi se da o noua fisa a postului dar nu o semnez, adica nu imi iau responsabilitatea indeplinirii unor sarcini pentru care nu am pregatirea necesara si nu le fac fata ce se poate intampla?