avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Activitate szabo33

Activitate szabo33

nu ti-n legatura.
Totul ce a fost in casa mea era nou.Noi tot timpul eram in strainatate deoarece sotul meu nu era roman .Eu in anul 1995 luna 07 am vindut casa iar mobila şi ect.ce sa aflat in casa am fost obligata s-o incarc in camion şi sa o transporte la sat. Pt. ca trebuie sa se goleasca urgent casa .pt vinzare .
Din pacate erau noi.
Buna ziua.Eu am dubla cetatenie Romana-turca.Copii au cetatenie turca . Eu locuiesc in turcia de 21 ani am domiciliul acolo.Am buletin turc.Nu posed B.i romanesc pt ca statul romanesc acum 8 ani mi-a eliberat o carte de identitate provizorie val.doar un an acum este expirata. Eu posed doar paş. romanesc roşu val.pe 10 ani la anul in iulie se v-a expira nu l-am folosit niciodata. A fost eliberat pe baza de procura speciala la cons.Roman- ANKARA.Eu vreau sa le fac la copii dubla cetatenie ..Pt ca ştiu ca copii din naştere au dreptul dupa mama la cetatenie romana.Tata doar prin şedere de domiciliu 5 ani romania v-a putea devenii cetatean roman. Eu ce fel de acte am nevoie pt ale face la copii cetatenia romana. Fiul meu cel mare are 22 ani cel mic 13 ani.Şi daca am nevoie de viza pt romania.La vama cer şi B.i romanesc sau numai paş..Sau daca vin cu paş.turc imi vor cere şi paş romanesc?Daca voi calatorii fara sot pt ca este bolnav şi nu poate merge la un drum lung.doar cu copii ce acte am nevoie pt ca copilul cel mic este minor?
in anul 2006 pe baza de procura speciala s-a eliberat un nou paşaport valabil pe zece ani de culoare roşie. b.i sa anulat pt ca era expirat pe baza de procura m-i sa eliberat o carte de identitate val.1 an Eu am dubla cetatenie romana-turca.Am domiciliul aici in Turcia .paş cind se v-a expira d-na consul a spus ca cu b.i de aici buletin turcesc pot sa imi fac paşaportul. la vama am auzit ca trebuie sa posedezi şi b.i romanesc eu nu am pt ca nu traiesc acolo. de ani de zile nu am casa nu am nimic .şi statul roman nu vrea sa imi elibereze . Fiica mea a murit aici in turcia in 1995 am certificatul de deces de aici turcia am declarat-o moarta la ambasada am tradus certificatul de deces din lb turca in romana am apostilat-o mama sa dus la primarie pt ca eu i-am facut o procura speciala pt a semna in locul meu. sa depuna actele de deces cele din turcia traduse in lb romana precum fiica mea a decedat in urma unui accident. mama a depus actele dar nu i sa eliberat certificatul de deces al fiicei mele nu ştiu motivul dece?totul era in regula cu actele . İn legatura cu diploma mea de liceu la numele şi pronumele de tata scria tata-l meu vitreg trebuia sa se anuleze numele şi sa fie trecut numele tatalui meu biologic dar d-na din greşeala mia anulat diploma .eu de diploma am nevoie aici in turcia pt. şcoala de sofer.fara diploma nu ma pot inscrie la scoala de aici(curs)fotocopia de diploma o mai posed.Cei de la lic.Electrotimiş timişoara d-na secretara ii spune lui mama ca ii trebuie hirtia de la proces( hotarire judecatoreasca )prin care sa dovedesc ca asa mi-am schimbat numele de tata din certificatul de naştere. Eu am trimis şi certificatul de naştere care sa eliberat pe baza de hotarire judecatoreasca procura tot ce trebuie dar degeaba. Nu au vrut sa elibereze lui mama diploma de lic. cu numele de tata modificat.Diploma mi-au anulat-o fara nici un drept.Mama spune eu ce sa fac?Ea este batrina cu boala parkinson gradul 3.Procesul in 1992 sa terminat atunci mi-am schimbat certificatul naştere .procesul a tinut 2 ani.Eu cum pot acuma sa mai procur o duplicatie de la hotarirea judecatoreasca precum mi-am schimbat certifatul de naştere şi sa modificat numele de tata.V-a multumesc cu stima şi respect.Constanta özdemir.
Buna ziua D-na.Eu cind am plecat din romania in anul 1995. Bunurile mele din casa toate le-am dus la mama. Dupa care am vindut garsoniera. Care imi apartine-au mie.mobila ect.İAR cind se v-a face impartirea averii surorile mele . sa-mi faca rau a-r fii foarte urit din partea lor.cu stima şi respect constanta özdemir.
Da d-na mama are sot. Şİ casa in care locuieşte este trecuta pe numele lui .Pamintul la fel ei sint casatoriti din anul 1975.Surorile ale sotului sint decedate.Mama mea are dreptul la jumatate din casa.Eu ce drepturi am ?Pt. ca locuiesc in strainatate de 21 ani nu am fost in Romania.Nu mai am casa pt ca am vindut-o in 1995. Casa mea . O AM DOAR PE MAMA.cu surorile mele vitrege nu sinte-mi in legaturi bune nu vorbesc cu mine. Doar o sora.De aceia pt drepturile care le voi avea in viitor la moştenire din partea mamei ce drepturi voi avea şi daca nu voi fii anuntata Ei pot sa imparta şi dreptul meu. De aceia m-ie frica .Astazi am aflat ca mama mea este foarte bolnava are Parkinson de gradul 3.Sora mea cea mare dupa moartea mamei ei (bunica)sa impartit avereaa luato ea eu nu am ştiut pt ca nu ma anuntat nimeni Dupa plecarea mea din tara.Bunica a fost prima sotie a tatalui meu (casatoriti). Şi mama a doua fara acte.Se pot pregatii actele inainte de moartea unei persoane pt dreptul de avere. Şi cum voi afla ?pt ca bunica cind a murit nu ma anuntat nimeni. NU PT DRET!Cu CİNE VOİ PUTEA LUA LEGATURA.?Cu stima şi respect v-a multumesc.
tatal meu (trecut )a facut o greşeala mare. Pt. ca sa casatorit cu o persoana care era insarcinata de la altcineva. Tatal meu copilul a trecut pe numele lui(mama mea)Mama mamei mele (bunica mea)a mai nascut 2 copii. care sint frati buni şi de pe tata şi pe mama. Primul copil (mama mea este sora cu cei 2 numai de pe mama nu şi de pe tata. in acte scrie mama şi tata la fel. DAR daca sar fii facut DNA. a-r fii ieşit la iveala tot adevarul.mama mea la virsta de 15 ani a avut o legatura.......aşa zisul tata in acte (deoarecece daca se facea DNA nu a-r fii ieşit tatal ei pt. ca tatal ei era altcineva inprezent asa zisul tata decedat.Asa zisul tata a-l ei era tatal meu natural.care a murit acum 28 de ani in urma.Mama mea eu cind m-am nascut nu mi-a scris pe certificatul de naştere cine era tatal meu.Eu in anul 1992 am avut proces in Timişoara. Am dat-o in judecata pe mama .Procedura . İ-ar mama a recunoscut cine este tatal meu biologic.Procesul daca nu i-l deschideam pierdeam GARSONİERA RAMASA de la tata eram singurul moştenitor Mama (asa zisul copil)sora şi fratele .Sora şi fratele sint frati numai dupa tata.Mama lor(bunica mea)pt ca era mama mame-i mele.TATAL MEU cind era in viata a divortat de bunica mea şi pe copii lui facu-ti cu bunica i-a respins.ca el nu mai este tatal lor. şi nu mai aveau dreptul la moştenire . Am ciştigat procesul din timişoara ca tata pe certificat sa trecut tatal meu biologic . Am reuşit şi cu contractul de locuinta a fost trecut pe numele meu (Casa ramasa de la tata..)İn 1995 luna 07.am vindut garsoniera. Şi de atunci ne-am stabilit in Turcia .M-a scuzat de aceia v-am explicat situatia mamei mele este o ruşine . Dar ruşinea este a i-ei nu a mea.Cu stima şi respect.Constanta özdemir
Eu locuiesc in Turcia oraşul Mersin de 21 ani.Eu am 2 baieti .Am doua surori bune numai din partea mamei dupa tata sint vitrege. Eu ce drept am ca moştenire din partea mamei.Mama are o casa şi pamint mult. totul este cred pe numele tatalui meu vitreg.Mama are o sora.Totodata sora ei este şi sora mea.Cele doua surori ale mele bune doar dupa mama cea mica are 2 copii sotul cetatean italian.cea mijlocie are un copil.cetatean roman.Eu ce drepturi am dupa moartea mamei mele.Şi cum voi afla de deces.Daca nu ma v-a anunta nimeni.Fara mine se poate impartii averea daca eu nu renunt?V-a multumesc cu stima şi respect.Şi ce acte trebuie sa pregatesc din timp.Pt. ca sora mea dupa moartea mamei(bunica mea)a luat averea fara ştirea nimanui.Eu nu am fost anuntata.V-a multumesc.