avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Activitate ManeaG

Activitate ManeaG

De acord, insa intrebarea mea este daca tatal (cel care doreste sa beneficieze de CCC) poate sa intre in concediu imediat dupa ce copilul a fost nascut (respectiv sa i se suspende CIM de la data nasterii copilului) sau trebuie sa astepte cele 42 de zile (perioada de lauzie pentru mama).

Multumesc,
Va multumesc pentru raspuns.
Am verificat pe Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate daca mama este asigurata si mi-a rezultat ca este asigurata. In aceste conditii tatal trebuie sa astepte cele 43 de zile? Citind art. 2 alin. 5 din OUG 111/2016 modificat prin Legea 66/2016 am vazut ca nu se mentioneaza in conditii contributia la asigurarile de sanatate. Ma puteti ajuta cu cateva lamuriri?
Ma puteti ajuta cu un raspuns la urmatoarea speta: Un angajat doreste sa intre in concediu de crestere copil. Mama nu a lucrat in ultimele 24 luni, prin urmare tatal doreste sa beneficieze de indemnizatie si concediu de creste copil. In aceasta situatie, tatal poate intra in concediu imeidat dupa ce copilul s-a nascut sau trebuie sa astepte cele 43 zile (concediu de lauzie) ale mamei, mentionez ca mama nu este in prezent angajata. Citind legislatia nu am reusit sa identific un raspuns lamuritor.
Va multumesc pentru raspuns.

Am insa o noua intrebare: Operarea in Revisal si in portalul ITM intra sub incidenta legii 677/2001 protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date? Respectiv, persoana care este desemnata pentru a opera in REVISAL/ITM online trebuie sa aiba autorizatie de operare a datelor cu caracter personal? Ce presupune aceasta autorizatie?

Va multumesc
Buna ziua,

As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind HG 500/2011 am inteles ca nu este neaparat nevoie si ca angajatorul trebuie sa desemneze o persoana din decizie interna. Pe langa decizie, mai exista o alta procedura?

Va multumes.
Răspuns la discuția Calcul dividende
Va multumesc
Buna ziua,

As dori sa stiu care este valoarea bruta aferenta distribuirii dividentelor in valoare de 10.000 (net). Care este metoda de calcul?
Pe Hotararea AGA se trece doar suma bruta?

Va multumesc,
Zi buna
Răspuns la discuția Procedura plecare asociat
Va multumesc pentru ajutor.
Buna ziua,

As dori sa stiu care este procedura in cazul in care unul dintre cei trei asociati ai unei societati cu raspundere limitata paraseste compania (plecarea se face de comun acord). Mentionez ca acesta are si functia de administrator (nu este administrator unic).
As dori sa stiu ce documente se intocmesc in aceasta situatie si cum se procedeaza.

Multumesc anticipat.