avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Procedura plecare asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Procedura plecare asociat

Buna ziua,

As dori sa stiu care este procedura in cazul in care unul dintre cei trei asociati ai unei societati cu raspundere limitata paraseste compania (plecarea se face de comun acord). Mentionez ca acesta are si functia de administrator (nu este administrator unic).
As dori sa stiu ce documente se intocmesc in aceasta situatie si cum se procedeaza.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: maraiam , utilizator 21:07, 8 Februarie 2017
Trebuie sa va prezentati la Registrul Comertului unde a fost inregistrata societatea cu urmatoarele acte:

1. Cererea de înregistrare, original, formulat emis de Registru;
2. Contractul de cesiune in original, de unde sa rezulte modul in care asociatii ramasi s-au inteles pentru impartirea partilor sociale;;
3. Hotararea asociatilor prin care s-a decis retragerea asociatului;
4. Actul constitutiv actualizat;
5. Taxele aferente acestei operatiuni.
Va multumesc pentru ajutor.
buna seara !
Daca firma are un capital social mare ,iar asociatii au amandoi 50/50,si au si doua mij fixe ,daca s ar separa amiabil,cel care pleaca in ce conditii poate lua unul din mij.fixe,cedarea se face cu factura?...iar capitalul social,ce se intampla?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociat din firma salesman salesman Suntem 2 asociati/ administratori in firma ( cu parti sociale 50% fiecare) care societate a fost constituita si inmatriculata in 29 MAI 2008. Dupa 10zile \" ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale srl Costy S Costy S Buna seara, Intr-o societate cu raspundere limitata cu 2 asociati, unul dintre ei doreste sa se retraga din societate si sa cedeze partile sociale celuilalt ... (vezi toată discuția)
Schimbarea asociatilor in srl kult21 kult21 Buna ziua, As vrea sa stiu care e varianta cea mai optima si fara prea multe acte prin care un asociat se poate retrage dintr-un SRL de buna voie fara a avea ... (vezi toată discuția)