avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Activitate oana_caty

Activitate oana_caty

Răspuns la discuția Angajatorul nu raspunde
Multumesc pentru raspuns !
In cazul in care nu imi elibereaza decizia ce pot face ? Ma tot amana de o saptamana pe diferite motive.
Am fost la CASMB si mi sa spus ca in cazul meu daca angajatorul imi da deciza ca din cauza suspendari activitati sale nu ma pot intoarce la munca mi se face un contract cu CASMB ca sa pot beneficia de medicale si plata acestora dar am nevoie de decizie fara decizie nu pot face nimik. Nu exista nici o cale ca angajatorul daca nu ma primeste din revenire CCC macar sa imi dea decizia de incetare ???

Cornel Vasile a scris:

Art. 17 Legea 76/2002
(1) În vederea stabilirii dreptului de indemnizaţie de şomaj, şomerii prevăzuţi la art. 16 lit. a) sunt persoanele care se pot găsi în una dintre următoarele situaţii:
a) le-au încetat raporturile de muncă din motive neimputabile lor;
....


Art. 5 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002 prevede:
Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:
a)încetarea raportului de muncă în temeiul art. 56 alin. (1) lit. a), b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

b)încetarea raportului de muncă la iniţiativa angajatorului, prin notificare scrisă, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
......

Prin urmare, acestea sunt articolele care dau posibilitatea sa se beneficieze de somaj.

Buna seara! Ma aflu in CCC pana pe 22 martie am facut cerere la angajator pentru intoarcerea la serviciu pe care i-am trimiso pe mail dar mi-a zis la telefon ca are activitatea suspendata si nu ma poate primi inapoi. Eu sunt si insarcinata in 26 de saptamani am anuntat angajatorul verbal in luna ianuarie am fost si la sediu unde am lucrat unde nu mai este nimeni am trimis prin posta si pe mailul angajatorului instiintare in care il anuntam de sarcina impreuna cu copie dupa ecografie si nu stiu cum sa procedez atata timp cat el nu face nimik. L-am rugat macar sa imi dea o decizie de incetarea contractului cu care sa pot intra in somaj din care sa pot intra in prenatal si ulterior in al doilea CCC dar ma tot amana ba ca nu stie cu ce articol sa imi inchida contractul ba ca nu a avut timp ba nu imi raspunde la telefon.
In situatia data ce pot face timpul trece si nu voi mai fi nici asigurata medical.
Multumesc anticipat celor ce imi ofera o informatie
Buna ziua! Ma aflu in concediu de crestere copil pana pe 23 martie 2019 firma la care am lucrat si-a suspendat activitatea nu imi mai raspunde la telefon iar la sediu nu se mai afla nimeni. Eu urma sa ma reintorc la serviciu fiind insarcinata si urmand sa nasc in iunie 2019. Care sunt procedurile care trebuiesc facute de mine in conditiile in care nu dau de angajator raman suspendata beneficiez de medicale de maternitate(prenatal si posnatal?? Imi deconteaza cineva medicalele? Beneficiez de indemnizatie dupa nastere?
Din cate mi-a zis ar vrea sa isi reia activitatea in mai dar eu ar trebui sa ma reintorc din CCC la sfarsitul lui martie am inteles ca activitatea la societate este intrerupta temporar nu stiu cu ce articol mi-ar inchide contractul.
Dar in mod legal nu ar fi obligata la reintroarcerea din CCC sa imi accepte medicalele pentru prenatal pentru bebe 2? Daca are activitatea suspendata legea ii da voie sa dea afara o gravida fara nici o alta obligatie?

Cornel Vasile a scris:

Solutia ar fi incetarea c.i.m. cu art.65 la terminarea primului CCC, daca isi va suspenda activitatea pe 3 ani.

In acest caz, puteti sa va inscrieti la somaj .

din somaj se poate intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.

Cererea pentru intrarea in CCC se va depune la AJOFM, iar actele la Primaria in raza careia domiciliati.

Nu a vrut sa imi dea numar de inregistrare si sa imi semneze instiintarea ca sunt insarcinata

Cornel Vasile a scris:

Cu ce articol urmeaza sa vi se incheie c.i.m. ?

Nu stiu astazi am vorbit cu angajatorul si a zis ca se va interesa dar ca nu are cu ce sa ma ajute ca el nu mai are nici un angajat si are profit zero. Cel mai probabil voi afla in martie cand mi se termina concediul de crestere copil


Cornel Vasile a scris:

Cu ce articol urmeaza sa vi se incheie c.i.m. ?

Buna ziua! Ma aflu in concediu de crestere copil pana in martie 2019 si am anuntat angajatorul ca sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in iunie 2019 dar mi-a zis ca el si-a suspendat activitatea si nu are ce sa mai faca. Ce as putea face pentru a putea sa imi iau concediu de maternitate post si prenatal urmat ce concediu crestere copil daca el sustine ca eu figurez suspendata pana in martie urmand sa incheie contractu fara nici o obligatie avand activitatea suspendata. Ce as putea face in cazul de fata??
Buna ziua! As avea nevoie de ceva sfaturi pentru a sti ce sa fac in cazul in care sunt gravida in 32 de saptamani am avut medical si angajatorul ma tot amana cu bani. Unde ar trebui sa merg si ce as putea sa fac ca sa nu mai fiu nevoita sa ma cert cu angajatorul ca nu imi plateste salariul. Mentionez ca de cate ori am fost mi-a spus ca inca nu a calculat contabila cat ar trebui sa imi dea si deasta nu imi plateste.
Buna ziua!Sunt insarcinata si am facut o cererea de instiintare la care am atasat adeverinta de la medic care atesta acest lucru numai ca seful a luato si nu a vrut sa o semneze si sa imi dea numar de inregistrare ca sa am dovada ca l-am anuntat. Am auzit de la colege ca ar vrea sa ma dea afara pntru ca sunt gravida si nu vrea sa aiba batai de cap cu concedii medicale. Ce as putea sa fac pentru a avea dovada ca l-am anuntat daca acesta nu vrea sa imi dea numar de inregistrare si sa imi dea copie ca sa am dovada ca l-am anuntat???
Va multumesc anticipat!