avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Activitate livisa

Activitate livisa

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti cum se poate obtine un duplicat al certificatului de deces al bunicii, de catre un nepot. Este necesar pentru succesiune.
Nu mai stim exact in ce an a murit, doar ca au trecut cca 45 ani de atunci. Dintre copii bunicii mai traieste unul care nu mai stie de el ca sa pot obtine aceasta informatie.
Cei de la primarie au spus ca nu ma pot ajuta pentru ca trebuie sa stiu exact anul decesului.
Pot eu in calitate de nepot sa obtin acest document si care e calea legala sa pot obtine eu sau alt nepot acest duplicat?
Multumesc
Buna ziua,
Se afla printre dvs. cineva sau aveti cunostinta despre cineva care a reusit sa faca succesiunea in cadrul Programului National de Cadastru si Carte funciara si a beneficiat de avantajele promise, respectiv scutire taxe pt obtinere certificat, scutire taxa de timbru, scutire onorarii experti topo/constructii, scutire onorarii avocat/notar si cu toate actele in regula?
Voiam sa stiu intrucat am dat peste declaratia sefei notarilor publici la linkul de mai jos si pare sa merite sa asteptam pana incep lucrarile de cadastru si in comuna noastra: [ link extern ] /

Multumesc frumos.
Multumesc,daca am inteles bine,.per total procedura dezbatere mostenire cu stabilire atat a mostenitorilor, a masei succesorale, dar si a partajului intre mostenitori, costurile sunt mai mici in instanta?
am auzit ca taxa de timbre nu s-ar plati in instanta, este adevarat?
In plus dorim nu doar sa obtinem certificatul de mostenitor, ci sa stim si ce ne apartine proprietari fiecaruia dintre mostenitori. Cu totul, procedura nu e mai ieftina ca bani in instanta?
Multumesc
Bun ziua,
Va rog frumos sa ma lamuriti daca dezbaterea succesiunii e mai ieftina in instanta sau la notar, conform noului cod civil, avand in vedere situatia de mai jos?
Eu si fratele meu vrem sa dezbatem succesiunea dupa parintii decedati de mai bine de 10 ani. Nu am facut succesiunea dupa niciunul dintre ei. Mai avem un frate decedat care are sotie si copii. Sotia locuieste in aceeasi curte in care au locuit parintii, dar in alta cladire. Avem titlul de proprietate in original pe care apare la un loc si cladirea in care a locuit fratele, precum si restul corpurilor de cladire in care au locuit parintii. Eu si fratele meu vrem sa facem imbunatatiri la casa care a apartinut parintilor intrucat sunt intr-un stadiu avansat de degradare, dar am inteles ca fara succesiune nu avem voie. Si in acelasi timp vrem ca fiecare dintre mostenitori sa stim care e partea noastra de teren arabil care ne revine pentru a vinde o parte din el. Nu exista o relatie foarte amiabila cu sotia fratelui, ea nu ar vrea sa dezbata mostenirea fie din lipa de bani fie din nu stiu ce temeri si ii influenteaza si pe copiii ei sa nu fie de accord.
Avand in vedere cele prezentate mai sus, care ar fi calea cea mai ieftina, chiar daca ajungem la o intelegere in cele din urma cu cumnata, pentru obtinere certificat mostenitor, dar si actul in care sa se stipuleze exact care e suprafata de pamant pe care e proprietar fiecare dintre mostenitori, in baza caruia fiecare mostenitor sa-si poata intretine/vinde bucata de teren sau imobil careiI revine.
Multumesc anticipat si le sunt recunoscator utilizatorilor care doresc sa raspunda in cazul in care au trecut printr-o situatie similara sau moderatorilor juristi care doresc sa ma lamureasca.