avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi
Forum Activitate victorradu

Activitate victorradu

Răspuns la discuția schimbarea domiciliului minorului
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția schimbarea domiciliului minorului
a schimbat domiciliul cu acordul meu dar refuza sa imi spuna unde locuieste si la ce camin il duce
Răspuns la discuția limitele proprietatii
Toata stima si respectul!!! Multumesc!
Am divortat la notar foarte elegant, la propunerea fostei sotii (care credeam ca e depresiva, refuza comunicarea cu mine saptamani in sir, mergea la 200 km la psiholog (credeam eu :) ) si voia o "separare" sa-si clarifice gandurile, am stabilit de comun acord cu ea domiciliul (la parintii ei), programul de vizita al copilului in varsta de 3 ani si pensia alimentara. Eu il iau in ziua de vineri de la camin pentru weekend si il duc luni la camin. Apoi...la o luna de la divort a vrut sa se mute in alt oras ( la 30 kg distanta) si m-a rugat sa fac la notar un act din care sa reiese ca sunt de acord cu schimbarea domiciliului copilului pentru a-l putea inscrie la camin, mi-a promis ca mi-l aduce ea in oras pe copil si il ia lunea. Cand s-a vazut cu sacii in caruta, nu mai vrea sa comunice cu mine, nu vrea sa imi spuna unde locuieste, ce adresa are, daca are ce manca, eu nu stiu daca copilul are cel putin strictul necesar. Ca parinte ma intereseaza si ma ingrijoreaza,
Vinerea trecuta mi-a adus intr-adevar copilul la parintii ei-in orasul nostru si in ziua de luni a venit sa-l ia. Macar am aflat ca "depresia" detine o masina argintie.
Mai pot face ceva? Mai pot sa anulez acordul meu dat la notar in privinta schimbarii domiciliului? Unde sta copilul meu de luni pana vineri? In ce conditii? Care este caminul la care merge - daca merge?
Fratilor, mi-am dat copilul nimanui, asa-i? Mai pot repara ceva sau mi-am instrainat copilul cu mana mea?

Răspuns la discuția autorizatie in constructii
suprafata pe care (la care) am facut reparatii/imbunatatiri ESTE trecuta la taxe si impozite, eu nu am modificat arhitectura propriu-zisa a anexei din plan. Dar ajutati-ma cu un numar de act normativ/lege care prevede ca dupa doi ani nu mai poate sa ma amendeze.
Cu stima!
da, trebuie sa intru la el in curte sa pot tencui zidul care-mi delimiteaza proprietatea, ati inteles exact
Multumesc!
Am refacut o portiune din zidul despartitor al proprietatii mele de a vecinului. El avea constructii PE zidul meu, o parte din portiunea rezidita corespundea bucatariei lui.
L-am anuntat in prealabil, a demontat frumos acoperisul, am refacut eu zidul bucatariei repede .... respectiv dichisit, tencuit, l-am ajutat la acoperis- sa nu incurc omul, zic- doar ca dupa ce s-a vazut cu bucataria gata, NU mi-a mai dat voie sa tencuiesc si restul portiunii rezidite.
Ce pot sa fac in cazul asta? Vreau sa-mi asigur proprietatea, s-o protejez cred ca este si dreptul si obligatia mea sa nu las sa se deterioreze constructia. Daca ploua pe el si-i cade in cap zice ca eu nu am avut grija. Practic zidul meu este al patrulea perete al camerelor/anexelor lui. I-am zis sa le darame. Ce sa fac? Ce drepturi am? Cum imi pot reface zidul proprietatii?
Help!
am efectuat reparatii la zidul de sustinere ale unei anexe a casei in anul 2011, am schimbat geamurile si tigla pe anexa, am montat instalatie de apa si calorifere + centrala. . Nu am avut autorizatie de construire. Acum, in 2016 vecinul m-a reclamat la politia comunitara iar unul din angajati imi cere autorizatia de constructie (nu inteleg ce autoritate are pol. comunitara de a-mi verifica autorizatia, banuiesc ca ar trebui sa o verifice Insp. in Constructii).
De la primarie am primit diferite raspunsuri verbal, de genul: daca au trecut 2 ani si nu te-au prins...ai scapat; primesti amenda aproape 4000 lei caci amenzile s-au majorat... etc.
Eu am citit Legea (R) 50/29.07.1991, art. 11, (1), lit. a)....i). si acolo ma incadrez -zic eu- care stipuleaza clar lucrarile care se pot executa FARA autorizatie de construire.
Ma poate sfatui cineva? Mi se cere autorizatie si nu am, primaria nu se poate hotara daca trebuia sau nu sa am autorizatie, politia comunitara iti cere sa prezint autorizatia pentru a-i raspunde reclamatiei vecinului.
Va multumesc!