Ma numesc Drighiciu Mircea si sunt angajat al Universitatii din Craiova, in functia de conferentiar universitar.
In perioada 11.10 - 14.10 2017 am participat la o conferinta internationala la Chisinau, Republica Moldova. Ordinul de deplasare a fost aprobat si avizat de rectorul institutiei.
Pentru deplasare nu am primit nici un avans, toate cheltuielile (taxa participare si cazare) fiind suportate de mine. La intoarcere, in termenul legal(a doua zi lucratoare), am depus decontul, impreuna cu documentele justificative la Serviciul Financiar al Universitatii din Craiova.
Nu am primit pana acum (16 noiembrie 2017) sumele care mi se cuvin. Din cate cunosc, pentru deplasarea in strainatate, Universitatea era obligata sa plateasca un avans, in USD (pentru republica Moldova)...
As dori sa stiu - va rog - care este cadrul legislativ care reglementeaza acest aspect si ce pot face pentru recuperarea sumelor. Sunt dispus sa actionez in instanta Universitatea din Craiova, intrucat nu e prima data cand se intampla acest lucru.
In timpul casatoriei, am dobandit impreuna cu sotia o proprietate, la care suntem coproprietari. De asemenea, avem o fiica, acum majora...Ulterior am divortat, exista o hotarare judecatoreasca in acest sens, prin care fosta sotie si fiica noastra au fost autorizate sa foloseasca locuinta dobandita. Am fost de acord cu aceasta hotarare si mi-am schimbat domiciliul...
Nu am facut partajul bunurilor dobandite, desi de la desfacerea casatoriei au trecut 15 ani...
As dori sa ii donez fiicei mele partea care imi revine mie din proprietate, impreuna cu toate bunurile rezultate din aceasta casatorie.
Exista si alternativa unui partaj amiabil, incheiat la notariat, prin care eu sa renunt la partea mea de proprietate, aceasta revenindu-i in totalitate fostei sotii si ulterior, fiicei mele, ca mostenitoare directa ?
Care ar fi solutia cea mai buna ?
Mentionez ca actualmente sunt casatorit si am o fiica minora...
Va rog sa-mi spuneti si mie care este procedura de urmat in cazul in care platesc pensie de intretinere a copilului in varsta de 26 de ani, care urmeaza cursurile unei facultati de stat...Angajatorul meu nu mai retine automat pe statul de plata suma corespunzatoare cuantumului pensiei, sau este nevoie de o hotarare judecatoreasca ?...Va multumesc mult !