avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Activitate ASL

Activitate ASL

Răspuns la discuția Responsabil protectia datelor
Nu avem obligatia de a numi un responsabil dar vrem totusi sa avem o persoana responsabila pentru datele existente. Inteleg ca nimeni nu prea stie cum se procedeaza in astfel de cazuri...
Daca alegem o persoana (fizica ce nu va fi angajat al companiei sau juridica) din afara companiei pentru a fi responsabil cu protectia datelor cu caracter personal, ce acte trebuie sa semnam cu acea persoana? contract de prestari servicii e bine? trebuie cumva si o decizie interna din partea companiei noastre in acest sens? ce conditii sunt pentru persoanele juridice? (Registrul Comertului nu are o astfel de activitate in registrele sale) Multumesc mult.
Deci salariatul poate sa-si ia doua zile libere de Pastele Catolic si mai poate sa-si ia si alte doua zile libere in alte zile decat zilele libere de Craciun (in cazul in care sarbatoreste Craciunul pe stil vechi)? Multumesc.
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare: Un salariat ne cere zile libere pentru Pastele catolic (el fiind catolic). Putem sa-i acordam zile libere acum de Pastele catolic si sa nu vina la birou nici de Pastele Ortodox? Multumesc.
Răspuns la discuția Revisal
Multumesc mult de tot pentru raspuns/ajutor!
Discuție Revisal
Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare: Se mai poate inregistra in revisal o modificare salariala dupa incetarea contractului individual de munca? (Pentru ca legea a stabilit ca toate modificarile salariale de la 1 ianuarie 2018 sa fie inregistrate pana la 31 martie 2018 am omis sa inregistram un act aditional de marire pentru un contract care a incetat in februarie) Va multumesc mult pentru ajutor.
Răspuns la discuția Calcul concediu de risc maternal
In conditiile in care indemnizatia de risc maternal nu se impoziteaza, se retine CAS? si daca da, cat se retine si in baza carei prevederi? Multumesc.
Ne dorim sa implementam un program mixt de lucru pentru salariatii nostri de exemplu sa lucreze 4 zile la birou si o zi de acasa. Ce pasi ar trebui sa urmam pentru a implementa aceasta procedura? Trebuie sa incheiem cu toti act aditional in acest sens sau e suficient sa introducem acest aspect in regulamentul intern? Multumesc.
Care este procedura pentru concediul de risc maternal? Angajatorul este obligat sa suspende cim al salariatei care solicita concediu de risc maternal? cum inregistram suspendarea in revisal? in termen de 20 de zile din momentul suspendarii? Multumesc.
da, concediu fara plata de o luna in continuarea CCC... dar pentru acel concediu fara plata, pentru luna respectiva, se mentine vechimea in munca in baza art. 11 alin 3 din OU 111/2010? Multumesc.