avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere pentru cei cu alte religii. Putem să ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere pentru cei cu alte religii. Putem să acordăm zile libere de Paștele catolic și să nu se vină la birou nici de Paștele Ortodox?

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare: Un salariat ne cere zile libere pentru Pastele catolic (el fiind catolic). Putem sa-i acordam zile libere acum de Pastele catolic si sa nu vina la birou nici de Pastele Ortodox? Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:31, 8 Aprilie 2018
Da, puteti face asa ceva ..

Art. 139 C.mun.
(1) Zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza sunt:
......
- doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.
(2) Acordarea zilelor libere se face de catre angajator.
Dacă nu lucrează nimeni de Paștele ortodox e normal sa aiba liber.
E sărbătoare națională.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cornel, angajatul nu are alta religie decat crestina. E catolic, aka crestin.
Claudiu, Pastele nu e sarbatoare nationala.
Deci salariatul poate sa-si ia doua zile libere de Pastele Catolic si mai poate sa-si ia si alte doua zile libere in alte zile decat zilele libere de Craciun (in cazul in care sarbatoreste Craciunul pe stil vechi)? Multumesc.
Se poate..... insă angajatorul va trebui sa reglementeze prin regulamentul. Intern acest lucru.

Alte discuții în legătură

Zilele libere conform art. 139 codul muncii Ramona_zz Ramona_zz Buna ziua, Pe langa zilele libere care sunt cunoscute si intelese de toata lumea: - 1 si 2 ianuarie; - prima si a doua zi de Pasti; - 1 mai; - prima si a ... (vezi toată discuția)
Prevedere legala zile libere sarbatori legale MarcelaS MarcelaS Buna ziua, As vrea sa va cer parerea in ceea ce priveste prevederea legala de mai jos: [i]Zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt: ... (vezi toată discuția)
Sărbători legale. la câte zile libere au dreptul cei de altă religie decât cea ortodoxă? irumes irumes Buna ziua. Am urmatoarea dilema. In cadrul societatii noastre avem un salariat de confesiune catolic si un musulman. In curand va fi Pastele, si conform art. ... (vezi toată discuția)