avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Activitate nekwow

Activitate nekwow

Iulian MANEA a scris:

D390 se depune până pe 25 a lunii următoare datei de facturare. Nu are importanță când se încasează.

Mulțumesc frumos de răspuns. Voiam să mă asigur că este varianta corectă așa cum procedez. O zi cât mai bună!
Bună ziua,

Dacă puteți sa mă ajutați cu o nelămurire.
Speță:
“PFA prestează servicii de consultanță în tehnologia informației(cod Caen 6202) unei firme din Cehia. PFA-ul are cod de TVA intracomunitar pentru a nu plăti TVA in România(PS nu se depășește plafonul) iar firma este înregistrată în scopuri de TVA(verificat pe site-ul oferit de UE) . PFA-ul prestează servicii în luna Noiembrie(exemplu) și emite factura în 3 Decembrie pentru luna trecută. Termenul de plată și plata în sine a facturii se face după 40 de zile (~12 Ianuarie).
Întrebarea este: -Declarația 390 se depune pana in data de 25 Decembrie(data de 25 a lunii următoare după ce se prestează serviciile) /declarația 390 se depune pana la data de 25 Ianuarie( data de 25 a lunii următoare după ce se emite factura) / declarația 390 se depune pana la data de 25 Februarie( data de 25 a lunii următoare după ce se încasează suma aferentă facturii)?
Mulțumesc frumos!

Cu stimă,

A.D.
Răspuns la discuția Probleme auto
Considerând ca vor accepta instalarea kitului, eu trebuie sa ma duc pana in localitatea unde este mașina, sa o aduc, sa o duc înapoi și sa revin. Asta înseamnă cel puțin 800 km care vor consuma combustibil. Pe lângă faptul ca trebuie să-mi iau și liber de la munca cu zi neplătită deoarece nu mai am zile libere de odihna. Toate acestea le pot aduce la cunoștiința lor prin aceasta notificare sau doar in cazul in care se ajunge la instanța de judecată?

ynocentta a scris:

Daca detineti probe legale care atesta ca nu a fost inlocuit kitul,adresati initial notificare oficiala service-ului auto cu obligatia instalarii kitului-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta de judecata

Discuție Probleme auto
Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati cu o sugestie la urmatoarea speta:
In data de 14.01 mi s-a aprins un martor in bord pentru temperatura apei din motor.
Am dus masina la un service crezand ca este termostatul. Dupa verificari simple mi-au spus ca ar pute sa fie problema la pompa de apa, nu la termostat. Tinand cont ca pentru a ajunge la pompa de apa, trebuia demontata distributia. Peste vreo 5000 de km trebuia oricum sa schimb distributia, asa ca i-am spus domnului de la service sa o schimbe daca oricum are treaba pe acolo. Mi s-au "facut" modificarile.
Socrul meu lucreaza la un service in localitatea de domiciliu, eu impreuna cu sotia fiind intr-un oras la ~200 km departare. Am primit pentru toate chestiile schimbate si manopera o factura. Am trimis masina la socrul meu pentru ca ne-am luat alta, urmand ca aceasta sa fie vanduta. I-am zis sa ii faca o verificare sa fie toata in regula si a constatat faptul ca nu s-a facut schimbul de distributie chiar daca pe factura este facturat kit-ul + manopera. Ce pot sa fac in aceasta situatie? Domnul de la service sustine faptul ca a fost schimbata, adevarul fiind altul, tinand cont de faptul ca socrul meu lucreaza la un service de la o reprezentata auto. Cum as putea sa demonstrez faptul ca nu s-a facut schimbul, ci au ramas tot aceleasi piese(inclusiv cureaua de distributie) care la care se poate observa faptul ca nu este noua?
Multumesc frumos si va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns.
A.D
Buna ziua,
Am si eu o problema si este in felul urmator:
Bunicii mei au locuit in centrul orasului in perioada comunista, le-a fost luat terenul cu tot cu casa pentru a se construi blocuri, si li s-a dat o casa nationalizata(tot luata de stat).Nu ni s-a dat posibilitatea sa o cumparam pentru ca erau diferite procese pe rol si tot ne amana.Aveam contract de inchiriere incheiat din 5 in 5 ani.Acum 4 ani a venit un mostenitor al fostului proprietar si ne-a zis ca a castigat casa inapoi si sa ne mutam.Am mers frumos la avocat si la primarie si ni s-a spus ca nu este adevarat pentru ca procesul este inca pe rol.Contractul ni s-a reinnoit in 2014 tot pe o perioada de 5 ani(pana in 2019), contract cu statul/primaria.Acum 2 zile am fost anuntati de la primarie ca mostenitorul a castigat procesul si a restituit toti banii pe care i-a primit pentru casa(nu stiu cand) si a dobandit casa.A venit astazi sa vada casa el, un domn de la primarie si un inginer care a evaluat casa si terenul.Ne-a anuntat ca pana anul viitor la sfarsitul lui martie o sa trebuiasca sa eliberam casa ca el vrea sa o vanda cerand un pret foarte mult peste valoarea sa reala.Ne putem agata de contractul pe care il avem cu primaria ca sa avem mai mult timp sa terminam de construit o casa(si anume pana la sfarsitul contractului) sau nu?
Intreb aici pentru ca parintii mei sunt plecati in strainatate, iar bunica mea este prea inaintata in varsta ca sa stie ce sa faca.O sa ma duc si la un avocat cand o sa revin in oras.Va multumesc frumos!
Sper ca am postat unde trebuie.