Pai trebuie pus RO. Practic de la 1 ian toate codurile sunt intracomunitare. Se poate verifica pe VIES. ec.europa.eu/taxation_customs/vies/vieshome.do?locale=ro
Nu mai trebuie CUI intracomunitar din 01.01.2017, deci il poti folosi pe cel normal pe care il folosesti in tara. Factura o sa fie cu tva 0 (aici e o discutie intreaga si nici un contabil din multii pe care ii am in jur nu m-a lamurit)
Un pic offtopic: Daca supermarketurile nu ar interzice sa intri cu ghiozdanul/geanta de laptop dupa tine, nu s-ar ajunge la situatii de genul asta. Am patit-o pe propria piele, sa ma puna sa las ghiozdanul cu laptopul in cuseta, laptop in valoare de aprox 2000 euro + surse programe aprox 4000 euro. Si s-au mirat ca am refuzat si am plecat din magazin (aceasta fiind de asemenea supravegheat video si avand si agenti de paza)
Unui prieten de-al meu i s-au furat din casa niste lucruri, hotii find minori (nu se stiau extraordinar de bine, nu stia ca sunt minori). Ni s-a spus ca faptul ca i-au smuls un lant de la gat incadreaza faptele la talharie. Ce se intampla mai departe? Ce pot sa pateasca minorii (cel mai bun caz/cel mai rau caz)?