avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Activitate newuser5421

Activitate newuser5421

Pai trebuie pus RO. Practic de la 1 ian toate codurile sunt intracomunitare. Se poate verifica pe VIES. ec.europa.eu/taxation_customs/vies/vieshome.do?locale=ro
Nu mai trebuie CUI intracomunitar din 01.01.2017, deci il poti folosi pe cel normal pe care il folosesti in tara. Factura o sa fie cu tva 0 (aici e o discutie intreaga si nici un contabil din multii pe care ii am in jur nu m-a lamurit)
Răspuns la discuția Raspundere civila delictuala
Un pic offtopic: Daca supermarketurile nu ar interzice sa intri cu ghiozdanul/geanta de laptop dupa tine, nu s-ar ajunge la situatii de genul asta. Am patit-o pe propria piele, sa ma puna sa las ghiozdanul cu laptopul in cuseta, laptop in valoare de aprox 2000 euro + surse programe aprox 4000 euro. Si s-au mirat ca am refuzat si am plecat din magazin (aceasta fiind de asemenea supravegheat video si avand si agenti de paza)
Macar pana se rezolva problema asta, incearca sa setezi un forwarder, asa macar stii ca ai o copie sigura undeva :)
Răspuns la discuția Minori cu probleme
Va multumesc mult pentru raspuns.
Va multumesc pt raspuns.
La ce varsta a minorului se schimba situatia? Daca e mai mic de 14 ani?
3. toti minori. nu le stiu varsta exacta, doar a unuia dintre ei (cel care a furat de fapt, 17 ani).
Buna ziua,

Unui prieten de-al meu i s-au furat din casa niste lucruri, hotii find minori (nu se stiau extraordinar de bine, nu stia ca sunt minori). Ni s-a spus ca faptul ca i-au smuls un lant de la gat incadreaza faptele la talharie. Ce se intampla mai departe? Ce pot sa pateasca minorii (cel mai bun caz/cel mai rau caz)?

Multumesc.