avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Activitate pflorin1982

Activitate pflorin1982

Buna ziua

Ma ajutati, va rog frumos cu un draft 2018 de contract de prestari servicii / conventie civila intre un SRLD (neplatitor de tva, fara angajati) si o persoana fizica fara firma. activitate pe durata a 10 zile.
De asemenea, as dori sa stiu daca impozitul pe banii incasati ii plateste persoana fizica sau trebuie sa ii retina firma? E necesar si alt act aditional pe langa conventia civila?

Multumesc anticipat
Buna

As dori o opinie asupra bilantului contabil. A trecut un an de cand colaborez pe firma cu un contabil care pe langa contractul semnat anul trecut imi cere sa semnam un al doilea contract pentru depunerea bilantului anual in care apar niste clauze care mie imi par usor neclare.

Imi puteti spune daca in aceste clauze nu se ascunde ceva sau daca e necesara semnarea unui astfel de contract aditional pentru depunerea bilantului.

Multumesc

CONTRACT DE PRESTARI SERVICII
privind înocmirea şi prezentarea situaţiilor financiare la 31.12.2016



Întemeiul prevederilor Legii contabilităţii şi ale O.G. nr. 65/1994, republicată, a intervenit prezentul contract între:

CLIENTUL SC

EXECUTANTUL – PRESTATOR: d-na expert contabil/ /contabil autorizat

1. OBIECTUL CONTRACTULUI
Executantul –prestator se obligă să să întocmească situaţiile financiare prevăzute de reglementările în vigoare şi să le prezinte clientului, la termenul prevăzut la 2.2.2 al prezentului contract.
Această misiune este reglementată profesional de Normele privind ţinerea contabilităţii, întocmirea şi prezentarea situaţiilor financiare, aprobate de Corpul Experţilor Contabili şi a Contabililor Autorizaţi din România (Standardul profesional nr. 21).

2. OBLIGAŢIILE PĂRŢILOR
2.1. Clientul se obligă să predea, la sediul executantului , la termenele prevăzute mai jos, documentele justificative, actele şi informaţiile necesare executantului pentru întocmirea şi prezentarea situaţiilor financiare, după cum urmează:
- balanta analitica la - , precum si situatiile financiare ale anului precedent - , si bilantul la -
- extrasele de cont confirmate sau procesele-verbale de punctaj pentru inventarierea creanţelor, a datoriilor şi a trezoreriei;
2.1.2. Clientul se mai angajează:- să confirme în scris, dacă executantul-prestator
I-o cere, că documentele justificative, informaţiile şi explicaţiile acestuia sunt complete;
2.1.3. Clientului îi sunt interzise orice acţiuni putând aduce atingere independenţei liber-profesionistului contabil, executantului-prestator în cadrul prezentului contract, sau colaborărilor acestora.

2.2. Executantul-prestator se obligă să predea, situatiile financiare anuale ( bilantul) si notele explicative anexe, clientului său;

2.3. Executantul-prestator, în calitatea sa de liber-profesionist contabil , contractează cu clientul, în cadrul prezentului contract, o obligaţie de mijloace (adică obligaţia de a-şi folosi toate capacităţile sale pentru îndeplinirea obiectului prezentului contract) şi nu o obligaţie de rezultat (adică obligaţia primirii onorariului în funcţie de realizarea unei anumite cifre de afaceri sau profit).

2.4. Executantul-prestator, în calitatea sa de liber-profesionist contabil, este ţinut răspunzător pentru păstrarea secretului profesional, în condiţiile prevăzute de Normele generale de bază.

2.5. Executantul-prestator, nu verifica modul de inventariere a patrimoniului, registrele unitatii si nici metodele contabile utilizate, intrucat contractul se limiteaza la semnarea Situatiilor financiare anuale , respectiv: Bilantul, Contul de profit si pierdere si Notele explicative.

2.6. Onorariile executantului-prestator
2.6.1. Executantul-prestator primeşte de la client, pentru misiunea şi lucrările suplimentare convenite, onorariile cuvenite , în funcţie de evoluţia conjuncturală internă .
2.6.2 Onorariul se deconteaza clientului prin eliberarea de catre executant-prestator a facturii legal intocmite. Onorariul pentru lucrarile suplimentare privind intocmirea , certificarea si depunerea situatiilor financiare pentru anul 2016 este de : ron si se va achita la predarea bilantului contabil si a situatiilor financiare .
2.7. Responsabilitatea executantului-prestator:

2.7.1. Executantul-prestator, în calitatea sa de liber-profesionist contabil, îşi asumă în toate cazurile responsabilitatea lucrărilor sale.
2.7.2. Responsabilitatea civilă a executantului-prestator, care poate rezulta din exercitarea misiunii sale contabile, face obiectul unei asigurări obligatorii, potrivit legii.
2.7.3. Orice cerere de daune-interese nu va putea fi făcută decât în timpul perioadei de prescripţie legală. Cererea va trebui introdusă în cele trei luni următoare datei de la care clientul a luat cunoştinţă că a fost păgubit.
2.7.4. Executantul-prestator va intocmii situatiile financiare anuale si notele explicative in baza balantei intocmita de unitate la 31.12.2016, pe raspunderea conducerii unitatii si in aceasta situatie executantul-prestator nu poate sa certifice ca aceasta reprezinta imaginea fidela si nici sinceritatea conturilor, in principal a celor ce se reflecta in Contul de profit si pierdere.


3. DURATA CONTRACTULUI

Prezentul contract s-a încheiat numai pentru executarea lucrarilor de intocmire , certificare si depunere a situatiilor financiare anuale , pe anul 2016 şi intră în vigoare la data semnării.
El este reînnoibil în fiecare an următor, printr-o scrisoare din partea clientului, în acest sens, transmisă cu cel puţin 15 zile înaintea încheierii exerciţiului financiar.
Părţile convin ca orice modificare importantă să facă obiectul unui act adiţional prezentului contract.

4. LITIGIILE

Litigiile, care eventual pot apărea între executantul-prestator şi clientul său, înaintea oricăror acţiuni judiciare, vor trebui prezentate Comisiei de Arbitraj a filialei de care aparţine executantul-prestator al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, competent pentru conciliere, conform prevederilor Codului de procedură civilă.
În caz de acţiune în anularea hotărârii arbitrale, competenţa jurisdicţională depinde de instanţa de care aparţine sediul executantului-prestator.

5. DIVERSE

Prezentul contract s-a încheiat în două exemplare, câte unul pentru fiecare parte.

Am inteles ca se pot depune de luna aceasta si online declaratiile la ANAF pe site. Contabila mi-a cerut sa mergem la un notar sa ii fac o imputernicire de semnatura pentru a putea depunea ea actele in numele firmei online. Este necesar acest pas pentru ca ea sa poata depune in continuare declaratiile? Intreb deoarece nu am inteles de ce mai are nevoie de un act legalizat pt drept de semnatura. Nu se poate impartasi contul inregistrat la anaf pe site si parola?

Multumesc
Buna

Am si eu o intrebare. Pe scara blocului in care locuieste tatal meu sunt 19 apartamente + uscatoria.. toti ceilalti locatari au semnat ca sa-si cedeze proprietatea asupra uscatoriei, insa tatal meu nu a dorit sa-si cedeze partea si deci, conform legii, nu se poate vinde sau intocmi acte fara semnatura lui din ce stiu.

Asociatia de locatari a cedat uscatoria catre o firma care a construit un acoperis pe scara respectiva si s-au montat termopane la ambele scari ale blocului, astfel ca de foarte multi ani tata nu poate utiliza Uscatoria, deoarece au transformat-o in apartament.. au tras canalizare, apa, gaz, etc, desi tata nu a semnat pentru a fi cedata proprietatea sa pe uscatorie.

Ce poate face si cui se poate adresa pentru a-si face dreptate? Practic toate actele de proprietate pe uscatorie sunt falsuri cu acordul administratorului, presedintelui de bloc si a asociatiei de locatari.

Multumesc frumos