avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters405252

Activitate ContSters405252

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Stimate Radut, din cauza unor conceptii gresite ca ale dvs merg lucrurile atat de prost in Romania unde se pare ca dvs favorizati furtul si actele de inselatorie decat corectitudinea. De parca eu i-am facut dansei un rau sa platesc pentru asta.Asa va doresc si eu sa fiti inselati, poate cu o suma mult mai mare decat 240 lei daca pentru nivelul dvs este prea putin
Fondul de rulment l-a luat.
Intentionez sa platesc intretinerea insa doresc sa o dau in judecata.
Imi puteti spune care ar fi pasii va rog?
Buna ziua.
Revin cu unele completari. Nu este vorba de o suma mare (240 lei) insa aici nu este vorba doar de bani este vorba de faptul ca datoria nu este a mea ci a fostei proprietare si mi se pare normal sa plateasca pentru asta. Din comportamentul pe care l-a afisat pana acum, probabil ca se gandeste ca a reusit o "mare teapa" si este foarte bucuroasa.
In contract este prevazut ca se obliga sa plateasca toate datoriile pana in momentul eliberarii deci inclusiv dupa ce s-a semnat contractul cand noi, din bunavointa naiva i-am dat dreptul sa mai stea o luna sa isi ia lucrurile. Astfel ca trebuie sa plateasca si pentru luna aceea cat a mai stat.
Doresc sa stiu daca pot plati eu acum intretinerea si apoi, in baza contractului si a chitantei de la intretinere, sa o pot da in judecata si sa plateasca inclusiv cheltuielile aferente de judecata.
Multumesc!
Buna ziua,
Am achizitionat un apartament prin Prima Casa cu contract semnat pe 12.06.2017 unde am prevazut ca vanzatoarea poate sa mai stea pana la maxim 12.07.2017 si ca se obliga sa plateasca toate datoriile (intretinere, curent electric) pana la momentul eliberarii. Pana la data semnarii contractului am primit o chitanta de la intretinere si o factura de la Enel insa au lasat datorii pe ultima luna in care au mai stat in apartament (chiar doua la intretinere pentru ca nu se listase luna mai inca)
Ce se poate face? Pot plati eu datoria si apoi sa recuperez banii prin executare silita sau trebuie sa o dau in judecata?
Ma intereseaza care este calea legala pentru a recupera banii sau pentru a o obliga sa plateasca.
Va multumesc!
Buna seara,
Urmeaza sa cumpar un apartament prin programul Prima Casa, s-au aprobat toate actele necesare si mai este de facut doar contractul de vanzare.
Apartamentul are niste modificari (peretii de BCA de la camara si debara daramati) facute de proprietar pentru care sustine ca nu ar fi avut nevoie de autorizatie.
In cazul in care aceste modificari ar fi avut nevoie de autorizatie, ce pot face?
Pot obliga pe actualul proprietar sa intre in legalitate (obtinerea autorizatiei, modificarea schitei apartamentului, etc)?
Daca totusi proprietarul nu doreste sa intre in legalitate, ce se poate face?

Multumesc
Buna ziua, Locuiesc in chirie intr-o garsoniera din Bucuresti. De aproximativ o luna, Radetul a oprit furnizarea apei calde ca urmare a unor datorii ale unei proprietare din bloc. Recent, pentru refurnizarea apei calde, presedintele asociatiei a realizat demersurile pentru reesalonarea datoriilor (12000 lei in 8 transe) si a solicitat de asemenea o taxa de rebransare de 700 lei (care va fi impartita tuturor locatarilor). Intrebarea mea este: taxa de rebransare este obligatia proprietarului? Noi, ca si chiriasi, nu am avut nicio legatura cu sistarea apei, fiind buni platnici. De asemenea, daca reesalonarea datoriilor va reveni tuturor locatarilor, tot proprietarul va plati? Din cate am inteles, doamna care nu si-a platit datoriile este in imposibilitate sa plateasca.
Va multumesc!
Răspuns la discuția demisie cadru militar
Multumesc pentru raspuns, sper sa continuam dialogul si poate mai apar si alte pareri/indicatii.

Cele doua legi la un moment dat pot intra in conflict, de exemplu se depasesc cele 30 de zile si inca nu am fost trecuta in rezerva, ce se intampla in acest caz?
Conform legii 188, demisia produce efecte si ar trebui sa fiu libera sa plec, trecand probabil defacto in rezerva, fara aprobarea cuiva.
Conform legii 80, sunt inca obligata sa imi indeplinesc atributiile... pana CAND? Deja am depasit preavizele in domeniu.
Daca in ziua 31 nu ma prezint la unitate inseamna ca am dezertat? Este un caz de abuz al celor care nu m-au trecut in rezerva in termenul prevazut de lege?
Buna ziua!

Sunt cadru militar si mi-am depus demisia acum aproape 30 de zile calendaristice. Demisia inseamna si trecere mea in rezerva, dupa cum mi-a fost comunicat de catre cei de la resurse umane.
Astfel, am fost pus de cei de la resurse umane sa solicit aprobarea pentru trecerea in rezerva ca urmare a prezentarii demisiei (conform Legii 80, art 85, litera h). Nu am inteles de ce sa mai cer aprobare, dat fiind caracterul unilateral al actului de demisie, dar mi s-a spus ca asa se procedeaza si conducerea va fi obligata sa imi solutioneze pozitiv cererea.

Problema mea este legata de faptul ca se intarzie comunicarea datei la care pot pleca, primind doar raspunsuri evazive si conditionand plecarea de APROBAREA raportului intocmit, despre care nimeni nu poate spune cat va dura!
Intrebarea mea este cand pot totusi pleca? Demisia este un act unilateral si ar trebui sa nu fiu conditionata de vreo aprobare a cuiva.

Legea 80/1995 privind Statutul Cadrelor Militare nu face nicio mentiune la durata preavizului si nici in cat timp se produce trecerea in rezerva ca urmare a demisiei.
Prevederile Codului Muncii spun ca preavizul este de 20 de zile lucratoare, in caz ca nu se specifica altfel, depasirea celor 20 de zile lucratoare fiind un abuz.
Cautand alte informatii am gasit ca militarii au statut de functionar public si ca urmare li se poate aplica Legea 188/1999 in care Art. 102 zice ca "Demisia nu trebuie motivata si produce efecte dupa 30 de zile calendaristice de la inregistrare."

Eu deja am depasit termenul prevazut de Codul Muncii si ma apropiu de 30 de zile calendaristice.

Multumesc