Buna ziua,
Am achizitionat un apartament prin Prima Casa cu contract semnat pe 12.06.2017 unde am prevazut ca vanzatoarea poate sa mai stea pana la maxim 12.07.2017 si ca se obliga sa plateasca toate datoriile (intretinere, curent electric) pana la momentul eliberarii. Pana la data semnarii contractului am primit o chitanta de la intretinere si o factura de la Enel insa au lasat datorii pe ultima luna in care au mai stat in apartament (chiar doua la intretinere pentru ca nu se listase luna mai inca)
Ce se poate face? Pot plati eu datoria si apoi sa recuperez banii prin executare silita sau trebuie sa o dau in judecata?
Ma intereseaza care este calea legala pentru a recupera banii sau pentru a o obliga sa plateasca.
Va multumesc!
La intocmirea documentelor de tranzactionare bun imobil nu ati primit adeverinta din partea asociatiei referitor la situatia financiara a vanzatorului ?
Atentie sporita ca intretinerea se calculeaza pentru 1 sau 2 luni in urma astfel ca daca vanzatorul elibereaza apartamentul in luna iulie-legal are achitate obligatiile numai pana in luna mai
Buna ziua.
Revin cu unele completari. Nu este vorba de o suma mare (240 lei) insa aici nu este vorba doar de bani este vorba de faptul ca datoria nu este a mea ci a fostei proprietare si mi se pare normal sa plateasca pentru asta. Din comportamentul pe care l-a afisat pana acum, probabil ca se gandeste ca a reusit o "mare teapa" si este foarte bucuroasa.
In contract este prevazut ca se obliga sa plateasca toate datoriile pana in momentul eliberarii deci inclusiv dupa ce s-a semnat contractul cand noi, din bunavointa naiva i-am dat dreptul sa mai stea o luna sa isi ia lucrurile. Astfel ca trebuie sa plateasca si pentru luna aceea cat a mai stat.
Doresc sa stiu daca pot plati eu acum intretinerea si apoi, in baza contractului si a chitantei de la intretinere, sa o pot da in judecata si sa plateasca inclusiv cheltuielile aferente de judecata.
Multumesc!