avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Activitate andradah

Activitate andradah

Buna ziua,

Mi-am facut un cont pe un site de filme/seriale in germana, deoarece doream sa imi perfectionez mai mult aceasta limba. Erau foarte multe lucruri scrise acolo, si probabil din ignoranta (recunosc), nu am observat ca scria ca daca nu iti stergi contul de test dupa 5 zile, vei fi obligat sa iti faci abonament pe un an si sa platesti in consecinta. Astfel, am primit un mail prin care mi se aduce la cunostinta ca am de platit 360 de Euro, pentru ca nu am sters acel cont. Mai mult, ma si ameninta ca daca nu am declarat datele corecte, vor afla unde stau dupa adresa mea de IP (datele furnizate acolo nu sunt corecte, in speta adresa, si tin sa mentionez ca nu am furnizat nici datele contului meu bancar). Au voie sa faca asta? Este posibil? Site-ul este foarte dubios, in sensul ca nu au nici macar o adresa, sau o pagina de "About Us", iar in spatele lor sta de fapt o firma din Uk (asta am observat din detaliile pe care le dau pentru a efectua plata- banca si numele companiei, este un Ltd).

Ce ar trebui sa fac? Stiu ca avem ca si consumatori un drept de retragere din contractele la distanta, de 14 zile. Ei practic nu vor sa auda de asa ceva, si vor ca eu sa platesc in 3 zile lucratoare aceasta suma. Altfel, spun ca vor afla unde stau si imi vor trimite ordin judecatoresc acolo. Eu nici macar nu sunt persoana care plateste abonamentul la Internet in acea locatie, si nici nu stau acolo! Adresa mea din buletin este din cu totul alt oras! Colac peste pupaza, adresa pe care le-am furnizat-o lor este una din SUA....

Poate cineva oare sa ma sfatuiasca?
Deci in acest caz, ma pot duce sa predau cartela, laptopul linistita? O alta colega care a facut acelasi lucru mi-a spus ca nu au lasat-o sa plece fara sa faca acele arhivari, si au refuzat sa ii semneze fisa de lichidare pe motiv de "nepredare documente". Au dreptul sa faca asta?
Buna ziua,

As dori sa aflu mai multe pareri in legatura cu urmatoarea speta de dreptul muncii. Am avut un contract incheiat pe perioada determinata, respectiv pe 6 luni. La expirarea acestuia, am incercat sa negociez urmatorul contract, conditiile insa nu au fost acceptate, deci am informat angajatorul ca nu mai doresc sa inchei un nou contract (primul contract a expirat sambata, eu am facut acaeasta informare in urmaoarea zi de luni).

Angajatorul insa, respectiv persoana de la HR, nu doreste sa inteleaga acest lucru, si imi spune ca ea deja a incheiat un nou contract si l-a trimis deja (nu am inteles exact unde l-a trimis). Cand am intrebat-o cum este posibil sa fi trimis un contract fara ca eu sa il fi semnat, s-a eschivat. Acum imi spune ca daca doresc sa incetez relatia de munca, trebuie sa semnez acel nou contract (cel pe care ea l-a trimis....nu stim unde), si un act aditional de incetare in ziua respectiva, pentru ca eu sa am timp in acea zi sa instruiesc alti oameni cu privire la indatoririle mele, sa arhivez e-mailuri...Este legal??

Doamna imi tot povesteste despre un termen de 20 de zile in care partile pot incheia un nou contract, un termen de 20 de zile in care ea trebuie sa anunte modificarile....Eu stiu ca in 5 zile ea trebuie sa constate incetarea de drept a contractului, dar ea pare sa nu inteleaga...

As aprecia foarte mult un raspuns, deoarece doresc sa termin totul cat mai elegant si legal.

Va multumesc.
Dar in situatia in care proprietarul este din alt oras, si nu poate sa vina imediat (poate dura o luna, chiar doua), ce sa faca chirirasul? Se poate astepta de la el sa stea sa astepte pana vrea proprietarul sa stabileasca o intalnire. Din punct de vedere al procesului verbal, nimic din apartament nu lipseste. Ideea este ca proprietarul vrea sa evite o altercatie si atat.
Nu exista alta optiune?
Am și eu cateva intrebari punctuale referitoare la contractual de inchiriere. Situatia sta in felul urmator : exista un contract de inchiriere incheiat pe un an, 3 luni pauza (insa in acele 3 luni s-a platit chiria si totul s-a derulat ca in cazul in care a existat contract), apoi s-a mai incheiat un contract pe termen de un an care insa a fost semnat de un prieten al chiriasului (la mica intelegere, acesta nu era acasa), iar apoi proprietarul a mai incheiat un contract pe care l-a semnat el cu mana lui (tot la mica intelegere).
In momentul de fata chiriasul doreste sa plece, din mai multe motive: exista problem grave cu mucegaiul, acesta a inlocuit pe banii lui: chiuveta de la baie, bacteria de la chiuveta de la bucatarie, tabloul de siguranta (era o improvizatie care putea pune in pericol viata chiriasului). Proprietarul este extreme de neintelegator si chiriasul prefer sa plece intai si apoi sa il anunte de plecare, pentru a nu se trezi cu suprize neplacute in aceste zile de mutare. Bineinteles ca si-a luat gandul de la garantie.
In plus, primele doua contrite nu au fost inregistrate la organul fiscal (doar cel de-al treilea, vechi de doua luni).
Chiriasul va plati facturile inainte de a pleca si va lasa totul in stare normala. La ce scandaluri a facut proprietarul, chiriasul nu mai spera la o rambursare a cheltuielilor facute pentru reparatii.
Intrebare: Poate sa faca ceva proprietarul, in cazul in care chiriasul pleca si abia apoi il anunta pe acesta (fara respectarea preavizului), avand in vedere toate datele de mai sus?
Reparatiile mentionate (doar ca subiect pur theoretic) trebuiau suportate de chiriras?
Mucegaiul poate fi considerat ca fiind o cauza care pune in pericol sanatatea chiriasului, activand dreptul de reziliere?