As dori sa aflu mai multe pareri in legatura cu urmatoarea speta de dreptul muncii. Am avut un contract incheiat pe perioada determinata, respectiv pe 6 luni. La expirarea acestuia, am incercat sa negociez urmatorul contract, conditiile insa nu au fost acceptate, deci am informat angajatorul ca nu mai doresc sa inchei un nou contract (primul contract a expirat sambata, eu am facut acaeasta informare in urmaoarea zi de luni).
Angajatorul insa, respectiv persoana de la HR, nu doreste sa inteleaga acest lucru, si imi spune ca ea deja a incheiat un nou contract si l-a trimis deja (nu am inteles exact unde l-a trimis). Cand am intrebat-o cum este posibil sa fi trimis un contract fara ca eu sa il fi semnat, s-a eschivat. Acum imi spune ca daca doresc sa incetez relatia de munca, trebuie sa semnez acel nou contract (cel pe care ea l-a trimis....nu stim unde), si un act aditional de incetare in ziua respectiva, pentru ca eu sa am timp in acea zi sa instruiesc alti oameni cu privire la indatoririle mele, sa arhivez e-mailuri...Este legal??
Doamna imi tot povesteste despre un termen de 20 de zile in care partile pot incheia un nou contract, un termen de 20 de zile in care ea trebuie sa anunte modificarile....Eu stiu ca in 5 zile ea trebuie sa constate incetarea de drept a contractului, dar ea pare sa nu inteleaga...
As aprecia foarte mult un raspuns, deoarece doresc sa termin totul cat mai elegant si legal.
Nu este corecta transmiterea in REVISAL - Registrul General de Evidenta a Salariatilor - a unui c.i.m. fara a avea semnatura ambelor parti .. in acest caz, puteti sesiza ITM-ul.
Deci in acest caz, ma pot duce sa predau cartela, laptopul linistita? O alta colega care a facut acelasi lucru mi-a spus ca nu au lasat-o sa plece fara sa faca acele arhivari, si au refuzat sa ii semneze fisa de lichidare pe motiv de "nepredare documente". Au dreptul sa faca asta?
Fisa de lichidare este un act care nu are suport legal , decat daca ati avut calitatea de gestionar.
Prin urmare, mergeti si predati bunurile , iar cu acel c.i.m. transmis fara semnatura dvs sa se descurce singuri daca nu doriti sa procedati cum vor ei.
Suplimentar, cred că ar fi ok să întocmiți un proces verbal de predare a echipamentele pe care le aveți, pentru a avea dovada faptului că nu le-ați păstrat. Mă îndoiesc că va fi cazul, dar consider că e ok.