Un batran, o cunostinta, a pierdut contractul de vanzare-cumparare al casei pe care o avea in proprietate impreuna cu sotia sa. Sotia lui a murit cu multi ani in urma, iar acum vrea sa faca susccesiunea. A mai gasit doar o copie xerox care este foarte greu de citit. Contractul a fost incheiat de Notariatul de Stat. De unde mai poate obtine acest contract de vanzare-cumparare?
Buna seara,
Nu am gasit nici un forum dedicat protectiei datelor cu caracter personal si nu stiu daca am ales bine forumul ..... dar am nevoie de ajutor
Am incheiat un contract de consum casnic cu un distribuitor de gaz. Distribuitorul nu are birouri in zona si toata corespondenta si trimiterea actelor s-a facut pe email. De la inceput am precizat ca doresc factura luna de consum doar in format electronic si ca nu sunt de acord cu procesarea datelor cu caracter personal, asa cum imi permite L677/2001.
Dupa incheierea contractului, compania mi-a trimis pe email un cont de user pe web unde pot sa vizualizez factura in vederea platii.
Pentru prima luna de consum nu am primit nici o factura in format de hartie, nici nu am asteptat-o luand in considerare solicitarea mea si faptul ca am primit cont de user, am verificat contul de user electronic, am facut plata ca atare. Totul a decurs Ok.
Pentru a doua luna, am verificat contul de user electronic, am platit si am crezut ca totul e ok : ) La aproape o luna dupa plata celei de a doua facturi, am gasit pe strada factura celei de a doua luni cu date personale nume, prenume adresa, date contractuale, fara plic, fara nici un fel de protectie.
Acest lucru m-a suparat foarte tare, deoarece am precizat de la inceput ca doresc factura lunara de consum DOAR in format electronic iar prin faptul ca acestia au lasat pur si simplu pe o cutie metalica, in strada, factura cu date mele personale, a dat posibilitatea tuturor celor care au trecut pe strada de a vizualiza, citi continutul facturii mele. Mi-au facut publice datele personale si nu aveau acordul meu!
Am contactat telefonic un reprezentant din teritoriu al companiei, iar aceasta mi-a confirmat ca sefii lui l-au pus sa distribuie facturile fara plic, indferent daca acestea era sau nu deja platite, indiferent daca clientii aveau sau nu cont de user ptr factura.
Va rog sa ma indrumati care ar fi pasii, cum sa procedez ptr a-i obliga sa-si justifice neglijenta si cum sa plateasca ptr asta deoarece stiu ca erau obligati sa-mi protejeze datele cu carcater personal.
Va multumesc
Anha
La vremea respectiva, am salvat toate pozele de pe anunt, unde erau toate bunurile afisate, unde era declarat ca toate sunt noi si in garantie, inclusiv numele proprietarei si nr de telefon care aparea pe site. Am facut o lista de inventar, cu enumerarea bunurilor pe care a semnat-o fosta proprietara. Am avut foarte mari emotii si semne de intrebare deoarece notarul a refuzat sa includa sau macar sa mentioneze lista de bunuri ca anexa la contract. Intre timp am primit cheia de la casa, totul este in regula. Va multumesc pentru sfaturi si indrumari. :) Consider subiectul inchis.
Am achizitionat un imobil cu tot cu bunurile din el (electrocasnice, mobila, centrala termica, etc.). La notar, fosta proprietara a cerut un termen de eliberare de 45 de zile. Cum pot intra in posesia imobilului daca dupa cele 45 de zile fosta proprietara nu preda cheile? Cum pot verifica daca bunurile mai exista in imobil?
Intentionez sa cumpar o casa prin credit bancar si programul prima casa. Odata cu achizitionarea imobilului+teren, am cumparat si bunurile existente in casa (frigider, aragaz, masina de spalat, mobila, etc), bunuri pentru care am facut o lista de inventar semnata de catre ambele parti (vanzator-cumparator).
Pretul total a fost de 63000 euro. Imobilul si terenul au fost evaluate la 51500 euro, banca oferind credit pentru aceeasi suma, 51500 euro, fondul a aprobat, diferenta de 11500 euro pana la 63000 euro urmand sa o acopar din surse proprii. La momentul incheierii promisiunii de vanzare-cumparare notarul m-a informat ca lista de inventar a bunurilor nu se poate mentiona in promisiune deoarece fondul de garantare garanteaza creditul pentru imobil si teren si nu pentru bunuri si avansul de 5% este pentru imobil si teren. Tinand seama ca exista o diferenta de 11500 euro intre creditul acordat si suma totala, diferenta care poate justifica fara probleme aportul de 5% ca avans la creditul acordat de banca nu am inteles refuzul dlui notar de a mentiona ca exista o lista de inventar cu bunuri.
Maine trebuie sa semnez contractul de vanzare cumparare si doresc sa fie trecuta si aceasta lista de bunuri.
Cum sa fac? Exista vreo restrictie?
Va rog sa ma lamuriti…… multumesc
Bunicul avea in proprietate, impreuna cu bunica o casa de locuit, anexe si niste pamanturi. Au avut impreuna 3 copii. Dupa moartea bunicului, unul din copii a renuntat la mostenire. Dupa moartea bunicii acealasi copil a renuntat din nou la mostenire dupa bunica. Va rog frumos sa imi spuneti daca calculul facut de notar este correct.
Dupa moartea bunicului s-a impartit cota 1/2 parti din casa si anexe, dar la incheiere bunica si cei 2 copii care au acceptat mostenirea apar pe certificatul de mostenitor cu cote de 1/3 parti indivize.
Dupa moartea bunicii, notarul trece la masa succesorala cota de 1/4 parti indivize din terenuri si 5/8 parti indivize din casa de locuit si anexe, la incheiere apar pe certificatul de mostenitor cei doi copii cu cote de 1/2 parti indivize.
Intrebarea mea este: de ce apare acea precizare cu cota de 1/4 parti indivize din terenuri? In final copii au de fapt 1/2 fiecare din acea cota de 1/4. ?
Sau au fiecare 1/2 cota parte din tot ceea ce au mostenit de la parinti?
Va rog sa ma lamuriti daca este corecta acea mentiune de 1/4.
Va multumesc.