Bunicul avea in proprietate, impreuna cu bunica o casa de locuit, anexe si niste pamanturi. Au avut impreuna 3 copii. Dupa moartea bunicului, unul din copii a renuntat la mostenire. Dupa moartea bunicii acealasi copil a renuntat din nou la mostenire dupa bunica. Va rog frumos sa imi spuneti daca calculul facut de notar este correct.
Dupa moartea bunicului s-a impartit cota 1/2 parti din casa si anexe, dar la incheiere bunica si cei 2 copii care au acceptat mostenirea apar pe certificatul de mostenitor cu cote de 1/3 parti indivize.
Dupa moartea bunicii, notarul trece la masa succesorala cota de 1/4 parti indivize din terenuri si 5/8 parti indivize din casa de locuit si anexe, la incheiere apar pe certificatul de mostenitor cei doi copii cu cote de 1/2 parti indivize.
Intrebarea mea este: de ce apare acea precizare cu cota de 1/4 parti indivize din terenuri? In final copii au de fapt 1/2 fiecare din acea cota de 1/4. ?
Sau au fiecare 1/2 cota parte din tot ceea ce au mostenit de la parinti?
Va rog sa ma lamuriti daca este corecta acea mentiune de 1/4.
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2016 ANHA, utilizator
masa succesorala a bunicului -adica jumatate din averea stransa in comun ( casa si anexe) si bunurile proprii ( terenurile) s-a impartit intre bunica si copii, bunica a mostenit 1/4, iar copiii au impartit egal 3/4.
In final, copiii au fiecare cate jumatate din tot.
Partaj succesoral
romanik
Nu stiu daca asa se numeste, cand unul din parinti moare si trebuie facuta impartirea intre sotie si copii.Sotul mi-a murit si vrem sa stim cum se impart ... (vezi toată discuția)