avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calcul cote succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calcul cote succesiune

Bunicul avea in proprietate, impreuna cu bunica o casa de locuit, anexe si niste pamanturi. Au avut impreuna 3 copii. Dupa moartea bunicului, unul din copii a renuntat la mostenire. Dupa moartea bunicii acealasi copil a renuntat din nou la mostenire dupa bunica. Va rog frumos sa imi spuneti daca calculul facut de notar este correct.
Dupa moartea bunicului s-a impartit cota 1/2 parti din casa si anexe, dar la incheiere bunica si cei 2 copii care au acceptat mostenirea apar pe certificatul de mostenitor cu cote de 1/3 parti indivize.
Dupa moartea bunicii, notarul trece la masa succesorala cota de 1/4 parti indivize din terenuri si 5/8 parti indivize din casa de locuit si anexe, la incheiere apar pe certificatul de mostenitor cei doi copii cu cote de 1/2 parti indivize.
Intrebarea mea este: de ce apare acea precizare cu cota de 1/4 parti indivize din terenuri? In final copii au de fapt 1/2 fiecare din acea cota de 1/4. ?
Sau au fiecare 1/2 cota parte din tot ceea ce au mostenit de la parinti?
Va rog sa ma lamuriti daca este corecta acea mentiune de 1/4.
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2016
ANHA, utilizator
Cel mai recent răspuns: ANHA , utilizator 00:08, 2 Octombrie 2016
masa succesorala a bunicului -adica jumatate din averea stransa in comun ( casa si anexe) si bunurile proprii ( terenurile) s-a impartit intre bunica si copii, bunica a mostenit 1/4, iar copiii au impartit egal 3/4.
In final, copiii au fiecare cate jumatate din tot.
Va multumesc mult,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întrebare complexă în legătură cu succesiunea bunicului meu, aș vrea să mă lămuriți Vertuo Vertuo Buna ziua, As avea o întrebare destul de complexa in legătura cu succesiunea bunicului meu. Bunicul meu a fost căsătorit cu dobanditoarea aproximativ ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral romanik romanik Nu stiu daca asa se numeste, cand unul din parinti moare si trebuie facuta impartirea intre sotie si copii.Sotul mi-a murit si vrem sa stim cum se impart ... (vezi toată discuția)
Succesiune unchi fara copii. de ce nu i-a revenit unchiului nimic din cota parte la care au renuntat cele 2 surori ale matusi? Epuree Epuree Succesiune unchi fara copii. Nu am inteles clar ce a spus unchiul, dar cam presupun ca asa a fost: matusa mea a murit si nu au lasat testament sau alt act, ... (vezi toată discuția)