avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2241 soluții astăzi
Forum Activitate NisSilvia

Activitate NisSilvia

Bună ziua! Va scriu cu următoarea speta: Suntem persoana juridica care in luna iunie 2023 a achiziționat in urma unei licitații pe care a câștigat o, un bun, autovehicul, de la o companie de Leasing din Italia. Am efectuat plata cf procedurii, însă autovehiculul nu a fost livrat nici pana azi fără a ne fi fost dat vreun motiv. Pur și simplu au spus ca nu pot livra autovehiculul. Am purtat numeroase corespondente cu ei fără nici un rezultat. Avem ca obiect de activitate comerțul cu autoturisme și am vândut mai departe acest auto către clientul nostru, câte de altfel a făcut plata către noi. Aflându-ne în imposibilitatea de io da autovehiculul acesta din urma be solicita sa ii inapoiem banii. Am solicitat către firma de Leasing de la care am achiziționat noi auto sa ne returneze banii și cheltuielile aferente. Nu am primit răspuns. Ce putem face în acest sens? Care sunt demersurile pe care trebuie sa le urmam pentru a recupera contravaloarea auto de la compania de Leasing din Italia?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o informatie la urmatoarea intrebare: In situatia in care fac cerere de reincepere a activitatii de munca dupa terminarea ccc in care specific data la care doresc sa incep activitatea ( doresc sa incep mai devreme cu 60 de zile pt a putea beneficia de stimulentul de insertie) in cat timp ma poate primi angajatorul inapoi? Mentionez ca ar trebui sa incep in data de 10.10.2016 iar eu azi, 03.10.2016,am trimis cererea. Este tarziu?
Buna ziua,
Va scriu cu rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema: trebuie sa ma reintorc la serviciu dupa terminarea ccc in data de 10.10.2016 pentru a beneficia de stimulentul de insertie. Pe durata ccc postul meu s a desfiintat iar acum mi se ofera un post similar, in cadrul unui proiect, pe o perioada determinata. Postul meu initial era pe o durata nedeterminata. Problema este ca eu am lucrat in Bucuresti iar acum am domiciliul in slatina iar intre timp sotul s a transferat cu serviciul aici. Am solicitat revenirea pe un post similar in slatina si mi s a oferit postul pe durata limitata de un an. Tocmai am aflat ca sunt din nou insarcinata. Este normal in situatia de fata sa mi se ofere un post cu un contract de munca pe o durata determinata? Contractul are valabilitare de la 10.10.2016 panna pe 10.10.2017. Eu ar trebui sa nasc in luna mai 2017. Mai pot beneficia de ccc? Daca da exista posibilitatea de revenire la serviciu dupa ccc?