avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Probleme în recuperare bani de la o companie din UE
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Probleme în recuperare bani de la o companie din UE

Bună ziua! Va scriu cu următoarea speta: Suntem persoana juridica care in luna iunie 2023 a achiziționat in urma unei licitații pe care a câștigat o, un bun, autovehicul, de la o companie de Leasing din Italia. Am efectuat plata cf procedurii, însă autovehiculul nu a fost livrat nici pana azi fără a ne fi fost dat vreun motiv. Pur și simplu au spus ca nu pot livra autovehiculul. Am purtat numeroase corespondente cu ei fără nici un rezultat. Avem ca obiect de activitate comerțul cu autoturisme și am vândut mai departe acest auto către clientul nostru, câte de altfel a făcut plata către noi. Aflându-ne în imposibilitatea de io da autovehiculul acesta din urma be solicita sa ii inapoiem banii. Am solicitat către firma de Leasing de la care am achiziționat noi auto sa ne returneze banii și cheltuielile aferente. Nu am primit răspuns. Ce putem face în acest sens? Care sunt demersurile pe care trebuie sa le urmam pentru a recupera contravaloarea auto de la compania de Leasing din Italia?
Cel mai recent răspuns: Laurențiu-Paul POP , Avocat 20:04, 28 Septembrie 2023
Bună ziua,

Puteți urma procedura de notificare și restituirea a sumelor pe calea instanței. Fiind vorba de un litigiu transfrontalier UE, ca regulă, competența de judecare a cauzelor aparține statului de reședință a pârâtului dar în cazul Dvs. este posibil să poată fi atrasă competența instanțelor din RO.

Astfel, vă puteți judeca în România și apoi să urmați pași pentru recunoașterea și executarea hotărârii în Italia, urmând să vă recuperați banii.

În același timp, dacă chiar nu poate fi atrasă competența instanțelor din RO atunci puteți promova un litigiu în Italia, de ex. printr-o colaborare cu un avocat din RO și unul din Italia.

În orice caz, suma poate fi recuperată de la societatea pârâtă.

Laurențiu-Paul POP

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa prima inmatriculare butnarsimonaelena butnarsimonaelena Am o masina in leasing achizitionata in oct 2007, iar taxa de prima inmatriculare a fost achitata in luna noiembrie 2011.Cum pot recupera aceasta taxa de la ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa inmatriculare direct de la firma de leasing pyerr79 pyerr79 Buna ziua. Ma numesc Dragan Paul si in Septembrie 2008 am achizitionat un autoturism Skoda octavia in leasin prin leasing. Eu am platit taxa de poluare direct ... (vezi toată discuția)
Procedura recuperare taxa de poluare vvvirgil vvvirgil Am achizitionat un autoturism(persoana fizica) de la o societate care s-a desfiintat ulterior, acesta fiind achizitionat in leasing si achitat integral. Cum ... (vezi toată discuția)