avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire din Ccc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire din Ccc

Buna ziua,
Va scriu cu rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema: trebuie sa ma reintorc la serviciu dupa terminarea ccc in data de 10.10.2016 pentru a beneficia de stimulentul de insertie. Pe durata ccc postul meu s a desfiintat iar acum mi se ofera un post similar, in cadrul unui proiect, pe o perioada determinata. Postul meu initial era pe o durata nedeterminata. Problema este ca eu am lucrat in Bucuresti iar acum am domiciliul in slatina iar intre timp sotul s a transferat cu serviciul aici. Am solicitat revenirea pe un post similar in slatina si mi s a oferit postul pe durata limitata de un an. Tocmai am aflat ca sunt din nou insarcinata. Este normal in situatia de fata sa mi se ofere un post cu un contract de munca pe o durata determinata? Contractul are valabilitare de la 10.10.2016 panna pe 10.10.2017. Eu ar trebui sa nasc in luna mai 2017. Mai pot beneficia de ccc? Daca da exista posibilitatea de revenire la serviciu dupa ccc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:21, 1 Octombrie 2016
NisSilvia a scris:

. ..... Este normal in situatia de fata sa mi se ofere un post cu un contract de munca pe o durata determinata? Contractul are valabilitare de la 10.10.2016 panna pe 10.10.2017. Eu ar trebui sa nasc in luna mai 2017. Mai pot beneficia de ccc? Daca da exista posibilitatea de revenire la serviciu dupa ccc?

1. Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

2. Asadar, persoana aflata in CC are dreptul sa revina la ultimul loc de munca avut inainte de intrarea in CCC sau la un loc de munca echivalent cu acesta ...Cu toate ca textul de lege nu reglementeaza expres si obligatia angajatorului de a va primi la munca la terminarea CCC, aceasta obligatia decurge dintr-unul din principiile dreptului civi, conform caruia, un drept subiectiv apartinând unui subiect de drept, de regula îi corespunde o obligatie altui subiect de drept (a celui de la care se pretinde sa savârseasca ceva). Altfel spus, dreptului persoanei de a reveni la locul de munca dupa terminarea CCC ii corespunde obligatia angajatorului de a va primi inapoi.

Reluarea activitatii se va face in baza aceluiasi contract individual de munca, angajatorul emitand o decizie de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii.

3. In cazul in care s-a desfiintat locul de munca, angajatorul va trebui, mai intai, sa ofere un alt loc de munca echivalent.

Loc de munca echivalent presupune si acelasi tip c.i.m. . Astfel, daca inainte de intrarea in CCC ati avut c.i.m. pe durata nedeterminata si la revenire pe un post echivalent acesta trebuie sa fie tot pe durata nedeterminata.

Incalcarea de catre angajator a prevederilor art.10 din Legea 202/2002 poate fi sesizata Inspectiei Muncii/ITM-ului.

4. Beneficiati de indemnizatia pentru CCC in cazul in care veti naste in mai 2017 , insa la terminarea CCC nu mai aveti cum sa reveniti la munca daca c.i.m. este pe durata determinata. - acesta va inceta de drept la data de 10.10.2017.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terminarea ccc si reincadrarea in munca ContSters464579 ContSters464579 Pe data de 9 aprilie trebuie sa ma reintorc la serviciu dupa 2 ani si 6 luni din ccc....de la resurse umane mi s a spus ca ar fi mai bine sa mai raman acasa cu ... (vezi toată discuția)
Ieșire din ccc Madalina Prise Madalina Prise Buna ziua! Ne aflăm în următoarea situație. Eu sunt in CCC și între timp am rămas însărcinată dar această sarcină este una cu risc foarte mare sa o ... (vezi toată discuția)
Refuz mutare loc de munca in alta localitate cfilip20 cfilip20 Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea: Am fost angajata unei societati din Ardeal cu CIM pe perioada nedeterminata. In iulie anul 2011 am ramas in concediul ... (vezi toată discuția)