avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Terminarea ccc si reincadrarea in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Terminarea ccc si reincadrarea in munca

Pe data de 9 aprilie trebuie sa ma reintorc la serviciu dupa 2 ani si 6 luni din ccc....de la resurse umane mi s a spus ca ar fi mai bine sa mai raman acasa cu copilul pentru ca e personal suficient sau sa ma duc in alta localitate ,la aproxinativ 40 km,in cadrul aceleasi firme....Este posibil asa ceva???Mentionez ca in locul meu a angajat alta persoana pe perioada determinata....si s au mai facut si alte angajari in ultima perioada tot in aceeasi functie(vanzator)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:49, 14 Martie 2018
1. Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

2. Asadar, persoana aflata in CC are dreptul sa revina la ultimul loc de munca avut inainte de intrarea in CCC sau la un loc de munca echivalent cu acesta ...Cu toate ca textul de lege nu reglementeaza expres si obligatia angajatorului de a va primi la munca la terminarea CCC, aceasta obligatia decurge dintr-unul din principiile dreptului civi, conform caruia, un drept subiectiv apartinând unui subiect de drept, de regula îi corespunde o obligatie altui subiect de drept (a celui de la care se pretinde sa savârseasca ceva). Altfel spus, dreptului persoanei de a reveni la locul de munca dupa terminarea CCC ii corespunde obligatia angajatorului de a va primi inapoi.

Reluarea activitatii se va face in baza aceluiasi contract individual de munca, angajatorul emitand o decizie de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii.

In cazul in care s-a desfiintat locul de munca, angajatorul va trebui, mai intai, sa ofere un alt loc de munca echivalent.

3. La revenirea din CCC se poate modifica c.i.m. cu acordul partilor sau unilateral de catre angajator in conditiile prevazute de Codul Muncii.

4. In cazul in care s-a angajat pe durata determinata o alta persoana in locul dvs., durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.
Imi cer scuze,am scris o eroare...persoana angajata in locul meu e pe perioda nedeterminata!....Ma poate trimite pe mine in alta localitate ...la aceeasi firma??Va multumesc
Numai in situatia in care locul de munca a fost desfiintat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere in campul muncii din ccc Baban2018 Baban2018 Buna ziua! In data de 5 iulie copilul va implini varsta de 2 ani, iar eu intentionez sa ma reîntorc in câmpul muncii pe data de 29 aprilie, pentru a putea ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa imi ofere un post similar? luciasilviacostea luciasilviacostea Buna ziua. Urmeaza sa ma reintorc la servici din CCC. Am inteles ca pozitia pe care o ocupam s-a restructurat. As vrea sa stiu: Conform legii , nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Revenire din ccc NisSilvia NisSilvia Buna ziua, Va scriu cu rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema: trebuie sa ma reintorc la serviciu dupa terminarea ccc in data de 10.10.2016 pentru a ... (vezi toată discuția)