avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Activitate hag679

Activitate hag679

Tata a decedatin 1.09.2017 . Care este perioada in care se poate dezbate mostenirea fara sa platim anumite taxe la stat .... 6 luni sau mai mult ?
Am fost casatorita in fapt cu un cetatean timp 18 ani (din 11 ianuarie 1995) , iar in 10 februarie 1996 ne-am casatorit legitim si am divortat in 26 ianuaeie 2013 . In 28 februarie 1996 am cumparat impreuna cu acest cetatean un teren de la un vecin , teren pe care l-am platit in 2 rate . Cand s-a platit terenul s-au scris chitante de mana , si dupa aceia am facut la notar document de donatie pt a nu plati taxa mare la stat . Acum sunt divortata de acest om . La partaj bunuri , acest teren se divide sau nu ; pt ca eu nu am fost trecuta in document , dar a fost cumparat dupa ce ne-am casatorit legitim . In instanta el a recunoscut in totalitate ceea ce eu v-am relatat mai sus . Va rog sa-mi raspundeti :conform legii eu am dreptul la jumatate din valoarea acestui teren ? V a multumesc anticipat .
Discuție mostenire
O persoana ce a avut 8 frati si careia i-au decedat parintii acum 28 de ani (mama) respectiv 26 de ani (tata) si nu a desbatut mostenirea , ce trebuie sa faca acum pt ca fratele mai mic ce a ramas in casa parinteasca ,
a decedat acum 30 de zile , iar nevasta lui cu care a fost casatorit legitim , dar nu au avut copii (deja sta cu un alt barbat ) vrea sa vanda casa . Mentionez ca sotia acestui frate a vandut majoritatea lucrurilor din casa sub motivul ca a avut nevoie de bani pt tratarea sotului . Din 8 frati sunt in viata doar 6 . Va rog sa-mi dati un sfat . Va multumesc anticipat . Persoana interesata este cea mai mare dintre frati , iar cand a decedat mama avea doar 15 ani si a fost nevoita sa-i creasca ea pe frati pt ca asa cum am relatat mai sus la numai 2 ani diferenta a murit si tatal .