avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire, termen dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire, termen dezbatere succesiune

Tata a decedatin 1.09.2017 . Care este perioada in care se poate dezbate mostenirea fara sa platim anumite taxe la stat .... 6 luni sau mai mult ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:46, 22 Martie 2018
2 ani. Dacă se solicită dezbaterea succesiunii la mai mult de 2 ani de la deces, moștenitorii vor plăti un impozit de 1% din valoarea proprietăților imobiliare cuprinse în masa succesorală, pe lângă onorariul notarial.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ROEL ROEL Tatăl meu a decedat in12.2000.De atunci nu am făcut succesiunea.Întrebarea e..daca plătim o penalizare?Sau după 10 ani s-a prescris penalizarea? (vezi toată discuția)
Moștenire 1969luminita 1969luminita Care este termenul în care se poate dezbate o moștenire și cine are dreptul sa ceară asta și care este termenul maxim pentru care se poate solicita ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru mostenire vs99teo vs99teo Buna ziua, Dezbatem mostenirea la 5 ani dupa decesul mamei.Eu am deschis procesul,tata avand varsta inaintata si greu deplasabil.Nu sunt alti pretendenti si ... (vezi toată discuția)