avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Tatăl meu a decedat in12.2000.De atunci nu am făcut succesiunea.Întrebarea e..daca plătim o penalizare?Sau după 10 ani s-a prescris penalizarea?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:11, 22 Martie 2019
Daca se face dezbaterea succesiunii la mai mult de 2 ani de la deces, moștenitorii vor plăti un impozit de 1% din valoarea proprietăților imobiliare cuprinse în masa succesorală, pe lângă onorariul notarial. Nu se discuta aici despre prescriere.
Nu e nicio penalizare. Este impozitul de 1% din valoarea masei succesorale, care se datorează statului daca succesiunea nu a fost dezbătută în termen de 2 ani de la deces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune- mostenire redialboss redialboss buna seara situatia se prezinta asfel : mama decedata in urma cu 4 ani ; tatal decedat ac. in ... (vezi toată discuția)
Impozit vanzare apartament mostenit gm_ignat gm_ignat Buna ziua, In urma decesului ambilor parinti, am ramas (eu si cu fratele meu) cu un apartament de 4 camere. Dorim sa-l vindem. Am inteles ca se aplica un ... (vezi toată discuția)
Succesiune zoltan_zoltan zoltan_zoltan Buna ziua, daca singurii mostenitori ai defunctului meu socru sunt sotia lui si fiica lor, mai este nevoie sa se faca succesiunea intre ele in cazul in care ... (vezi toată discuția)