avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Donatie in partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Donatie in partaj

Am fost casatorita in fapt cu un cetatean timp 18 ani (din 11 ianuarie 1995) , iar in 10 februarie 1996 ne-am casatorit legitim si am divortat in 26 ianuaeie 2013 . In 28 februarie 1996 am cumparat impreuna cu acest cetatean un teren de la un vecin , teren pe care l-am platit in 2 rate . Cand s-a platit terenul s-au scris chitante de mana , si dupa aceia am facut la notar document de donatie pt a nu plati taxa mare la stat . Acum sunt divortata de acest om . La partaj bunuri , acest teren se divide sau nu ; pt ca eu nu am fost trecuta in document , dar a fost cumparat dupa ce ne-am casatorit legitim . In instanta el a recunoscut in totalitate ceea ce eu v-am relatat mai sus . Va rog sa-mi raspundeti :conform legii eu am dreptul la jumatate din valoarea acestui teren ? V a multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 03:04, 6 Octombrie 2016
Dacă ziceți ca nu existați în act și ca actul e de donatie, rezulta din acte ca e bun propriu al soțului și terenul nu e supus partajului.
Pe viitor, când semnați acte, sa va gândiți la dvs, dacă va avantajează sa semnați sau nu, nu sa înșelați statul.
Ca sa partajati terenul, trebuie întâi sa dovediți ca e bun comun, dar nu stiu cum faceți asta cat actul zice altceva.
Dacă tot ziceți ca fostul sot a recunoscut ca e cumpărat, poate il convingeți sa va dea din el, Ada ar fi mai simplu.
Dacă nu, trebuie sa va sfatuiti cu un avocat asupra șanselor unei acțiuni în instanta în legătură cu acel act de donatie care e de fapt o vânzare deghizata

Va rog sa nu mai deschideti subiecte noi cu aceeași problema, mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie sa contract de v/c annes3 annes3 buna ziua - am si eu o rugaminte la dvs cine ma poate ajuta cu un sfat. urmeaza sa ma casatoresc si mama mea vrea sa-mi lase casa sub o forma in care sa nu ... (vezi toată discuția)
Donatie simona028 simona028 Detinem CU TITLUL de DONATIE, eu impreuna cu sotul un apartament din anul 2000.Donatorii sunt parintii naturali care l-au infiat cu mult inainte de dobadirea ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un pamant cu fosta sotie de la o ruda din partea sotiei dan apostol dan apostol Buna seara doamnelor si domnilor. In urma cu un an,am cumparat un pamant cu sotia de la un bunic de-al ei. Am divortat de ea,fara partaj. Acum cateva zile,am ... (vezi toată discuția)